Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Oprostite bom napisal tukaj

metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Običajne, ročne, imajo v vsaki spodobni trgovini kmetijske zadruge. Vsaj v naših koncih. Takšna je čisto zadosti za potrebe običajnega gospodinjstva.
tigrček
Prispevkov: 109
Pridružen: Po Jan 19, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a tigrček »

doma sem našel mesoreznico titan številka 8, ker je bila brez noža in klije sem šel to danes iskat v zadrugo in so imeli, luknje so okoli 5 mm mislite da bo vredu
juglans
Prispevkov: 3381
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ajvar bo malo bolj grobe strukture, ampak bo verjetno tudi uredu. Boš videl kako bo izpadlo.

Pri naši mesoreznici so luknje 3mm.

A recept imaš kakšen pameten?
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi tak grob ajvar bo dober, če bo recept dober, kot pravi juglans. Iz česa pa boš delal? Paprika, jajčevci, paradižnik, čebula? Sol, sladkor, kis, olje, poper, na koncu malo gorčice?
Če se ti bo po prvem mletju zdelo zelo grobo, daj na cedilo, potem pa melji še 1x. Najbolje je mleti ločeno, vsaj paradižnik, da že na začetku odstraniš odvečno tekočino. Uporaben je paradižnik, ki še ni čisto zrel, celo zelen, tik pred zorenjem, je dober, celo boljši, ker je manj sočen oz. mehek.
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Tigrček me veseli, da si našel mesoreznico. Veliko mletja ti želim.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tigrček
Prispevkov: 109
Pridružen: Po Jan 19, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a tigrček »

Uporabil sem šajbo od kolega 8 mm luknje in je super, 5 mm so premajhne, original recept tudi govori da mor biti paprika semleta na grobo da paprika ohrani svoj okus, delal sem iz paprike čebule česna soli sladkorja to zadnje sem odal napačno ampak bomo že pojedli, pravi ajvar ne vsebuje jajčevcev in paradižnika kaj šele gorčice gorčica se dodadaja pri namazu s papriko.Samo rdeča paprika in nič drugega.
Odgovori