Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Oprostite bom napisal tukaj
Tudi tak grob ajvar bo dober, če bo recept dober, kot pravi juglans. Iz česa pa boš delal? Paprika, jajčevci, paradižnik, čebula? Sol, sladkor, kis, olje, poper, na koncu malo gorčice?
Če se ti bo po prvem mletju zdelo zelo grobo, daj na cedilo, potem pa melji še 1x. Najbolje je mleti ločeno, vsaj paradižnik, da že na začetku odstraniš odvečno tekočino. Uporaben je paradižnik, ki še ni čisto zrel, celo zelen, tik pred zorenjem, je dober, celo boljši, ker je manj sočen oz. mehek.
Če se ti bo po prvem mletju zdelo zelo grobo, daj na cedilo, potem pa melji še 1x. Najbolje je mleti ločeno, vsaj paradižnik, da že na začetku odstraniš odvečno tekočino. Uporaben je paradižnik, ki še ni čisto zrel, celo zelen, tik pred zorenjem, je dober, celo boljši, ker je manj sočen oz. mehek.
Uporabil sem šajbo od kolega 8 mm luknje in je super, 5 mm so premajhne, original recept tudi govori da mor biti paprika semleta na grobo da paprika ohrani svoj okus, delal sem iz paprike čebule česna soli sladkorja to zadnje sem odal napačno ampak bomo že pojedli, pravi ajvar ne vsebuje jajčevcev in paradižnika kaj šele gorčice gorčica se dodadaja pri namazu s papriko.Samo rdeča paprika in nič drugega.