Menjave na Gartlcmaniji 1. oktobra 2016

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mene tokrat, na mojo veliko žalost, ne bo. Rabila pa bi poštarja, da bi odnesel na Gartlcmanijo česnove zarodne čebulčke, katere sem na zadnjem klepetu obljubila. Imam jih veliko, tako da si jih boste lahko nabrali po mili volji.
Na vrtu mi je zrastla ena lepa sadika vinske rutice, če jo kdo posvoji. Ponovno so se zasejali lovorikovci, ki tudi iščejo nov dom._________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Brbr en lovorikovec bi jaz.
nekomu sem na Paradajzmaniji obljubila vrečke za semena, naj se prosim javi, ker sem pozabila komu Embarassed
bi pa imela 20 glav zelja za ribat - kupim, če bi komu hodilo višek._________________sonček je in .....
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pozdravljeni!
Brbr kak lovorikovc bi pa jaz posvojil!
Hvala v naprej!
LP_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Brbr, posvojim vse lovorikovce, kolikor jih lahko daš. Se trudimo v naslednjih letih vzpostaviti doooooooolgo barijero ob cesti in nam bodo prišli zelo prav. Hvala!

Če jih ima tudi še kdo drug, se priporočamo.....
brbr

Vsem bodočim lastnikom lovorikovcev sporočam, da so to letošnji korenjakci in so temu primerno veliki. To se pravi, Bicikel, bo do omembe vredne bariere preteklo nekaj let....

Vsekakor bom temeljito pregledala vrt in populila vse, kar jih najdem._________________naredimo svet lepši
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

Brbr, to torej ni lovor, ki nam ga je enkrat Muha dajala Smile, torej ga prepuščam Biciklu SmileSmile , take mi že Tinko ponuja vrsto let Smile hvala vseeeno_________________sonček je in .....
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

brbr je napisal/a:
Vsem bodočim lastnikom lovorikovcev sporočam, da so to letošnji korenjakci in so temu primerno veliki. To se pravi, Bicikel, bo do omembe vredne bariere preteklo nekaj let....

Vsekakor bom temeljito pregledala vrt in populila vse, kar jih najdem.

Itak, da bo trajalo, se razume. Smo jih tudi sami šele sedaj na jesen nekaj podtaknili, tako da bodo mladi čisto vredu, samo da so ukoreninjeni.

dašabina je napisal/a:
Brbr, to torej ni lovor, ki nam ga je enkrat Muha dajala Smile, torej ga prepuščam Biciklu SmileSmile , take mi že Tinko ponuja vrsto let Smile hvala vseeeno

Res je, to ni lovor. Ta bolj težko da prezimi pri nas na celini. Mogoče pri vas na kakšni izjemno dobri vinogradniški mikrolokaciji.
Povej Tinku, da jih lahko da meni, če jih ima še vedno odveč.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Od semen imam za menjavo:

zelena melona
raštika
kumare crystal apple zmanjkalo
kiwano
vijolična loboda
žametnica oranžna
žametnica rumena
kapucinke mix
paprika Magdalena (Kupljeno seme)
redkvica podganji repki (kupljeno in domače seme)
ožepek
orlice mix
rožlin
fizalis ananas
tomatilo marmeladni
kumina
koper
črnika
kozmeje
plavica

paradižniki:
Primrose Gage
De barao black
Cigan
Old German
Belle Coeur
Uncle Charlie Italian Pear
Oranžni slon

in vsa lanska semena paradižnikov:
Goldfish
Rinaldo
Jersey devil
Čokec
Opalka
Ananas noir
Black sara
Sweet carneros pink
Orange banana
Dwarf wild fred

in tudi še kaj iz predlanskega nabora, pobrskajte po mojih menjavah, če vas ne moti, da so semena starejšega datuma.

Bom še preverila, kaj bo na vrtu od sadik in dopišem.

Zaenkrat še nimam pojma kaj si želim. Bom sproti pisala, če se spomnim ali če me kaj od ponujenega zamika.

Kupim pa kakšen kg (ali gajbico) sadja (jabolka, hruške...), če je komu hodi kaj preveč letos. Pri nas je namreč spomladi vse pomrznilo.
Nazadnje urejal/a Tiana 21 Sep 2016 10:28; skupaj popravljeno 1 krat
brbr

Ne, to ni lovor za v jest, ampak okrasni, ki zraste v lep zimzlen grm, cveti belo in ima proti koncu poletja obilo črnih jagod, ki gredo v nepopisno slast kosom, škorcem in še komu izmed pirnatih prijateljev. Ne sodi ravno sem, a vseeno: na mojem vrtu dobesedno mrgoli od ptičev. Sem se spraševala. kaj jim je pri nas tako všeč. Ugotovila sem, da k živžavu gotovo pripomorejo rastline s svojimi plodovi in sicer: lovorikovec, bezeg, tisa, divja trta, češnja. Vse te postrežejo z obilico okusnih jagod. Tu pa so še leske za sladokusce kot so brglez in pa veverica seveda... Oprostite za smetenje Embarassed_________________naredimo svet lepši
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

metuljc je napisal/a:
Irena, to so krizanteme.

Niso ravno krizanteme. Našla sem rumeno spodaj na slikci. Jaz iščem pa rdečo.

Irena
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”