Pri solatah bolj ko je staro seme hitrejš vzkljije bom vzela sem pa letos sejala staro seme od peteršilja ki je bilo staro 12 let uf kako hitro je vzklilo
Pri pripravim še to. Še kaj s seznama? Naslov sem že dobil na ZS. Ostalo uredimo tam.
Pri solatah bolj ko je staro seme hitrejš vzkljije bom vzela sem pa letos sejala staro seme od peteršilja ki je bilo staro 12 let uf kako hitro je vzklilo
Si prepričana?
Od doma imam v spominu, da so ravno za solato govorili, da kaljivost hitro pade. Kakorkoli, letos sem sejala solato, ki ji je kaljivost potekla leta 2009. V lončke, skrbno pazila na primerno vlago - vzklilo ni nič!
Po mojih izkušnjah pri solati zelo hitro pade kaljivost semena. Tretje leto je vprašljivo, če bo še kaj vzklilo. Je pa odvisno tudi od tega, kako je bilo seme shranjeno._________________CARPE DIEM
Bi prosila sladko koruzo in Golico. Imaš kakšen blag čili?
Sigurno bom imela nekaj različnih bazilik, limonsko nepeto, perillo zeleno in rdečo, mislim, da imam tudi drobnjak nekje .... ne vem kako ste tako hitri in učinkoviti, sama sem še v fazi nabiranja semen ... nekatere bazilike še niso zrele. Tako da v tem trenutku lahko samo obljubim poslati (jajks ).
Od buč pa lagenarijo in če bodo luffe dozorele in mini buče Munchkin.
Bi prosila sladko koruzo in Golico. Imaš kakšen blag čili?
Sigurno bom imela nekaj različnih bazilik, limonsko nepeto, perillo zeleno in rdečo, mislim, da imam tudi drobnjak nekje .... ne vem kako ste tako hitri in učinkoviti, sama sem še v fazi nabiranja semen ... nekatere bazilike še niso zrele. Tako da v tem trenutku lahko samo obljubim poslati (jajks ).
Od buč pa lagenarijo in če bodo luffe dozorele in mini buče Munchkin.
Sladko koruzo dobiš, Golico tudi. od blagih čilijev ti lahko pošljem Jalapenos. Edini problem, ker ti ne moremo 100% garantirati da niso kaj pekočosti pobrali od sosednjih sadik. Še vedno pa so v nizkem rangu, ko gre za pekoče.
Tvoja semena lahko počakam ko kompeltiraš in pošlješ v enem kosu.
Od doma imam v spominu, da so ravno za solato govorili, da kaljivost hitro pade. Kakorkoli, letos sem sejala solato, ki ji je kaljivost potekla leta 2009. V lončke, skrbno pazila na primerno vlago - vzklilo ni nič!
Morda ni kriva ,,letnica,,semen.Sama sem od spomladi sadila 7 vrst solate, jedla pa sem samo dve in še te sem mogla flance prenest v rastlinjak, da je sploh kaj ratalo iz njih.
Solat imam nekaj, ne vem pa kako ej kaljivo seme. dobil sem enkrat od enega člana s tega foruma. Letnik 2012. Sam bom sejal tudi to seme, če želiš lahko ti pošljem. Gre za sorte (tako gor piše: zimska solata in bosanska solata). Osebno so zelo dobre sorte (govorim to kar sem sejal leto-dve nazaj).
He he, to imaš potem še mojo pošiljko. Ne vem kaj tako šparaš, v teh letih bi ti moralo že zmanjkati semena. Vseeno pa fino, da si zadovoljen z "bosanko". Mimogrede, imam novo seme še ene "južne" variante, sorta Bijela, ki naredi še malenkost bolj kompaktne rozete. Niso ravno glave, čprav tako polne da bi skoraj bile. Drugače pa je zelo podobna po izgledu in ostalem. Morda za malenkost bolj rdeča.
Če želiš, ti lahko pošljem še to seme. Sem ga ravno včeraj očistil.
Solat imam nekaj, ne vem pa kako ej kaljivo seme. dobil sem enkrat od enega člana s tega foruma. Letnik 2012. Sam bom sejal tudi to seme, če želiš lahko ti pošljem. Gre za sorte (tako gor piše: zimska solata in bosanska solata). Osebno so zelo dobre sorte (govorim to kar sem sejal leto-dve nazaj).
He he, to imaš potem še mojo pošiljko. Ne vem kaj tako šparaš, v teh letih bi ti moralo že zmanjkati semena. Vseeno pa fino, da si zadovoljen z "bosanko". Mimogrede, imam novo seme še ene "južne" variante, sorta Bijela, ki naredi še malenkost bolj kompaktne rozete. Niso ravno glave, čprav tako polne da bi skoraj bile. Drugače pa je zelo podobna po izgledu in ostalem. Morda za malenkost bolj rdeča.
Če želiš, ti lahko pošljem še to seme. Sem ga ravno včeraj očistil.
Kako naj porabim, če si mi poslal semen za celo obalo. Kar se tiče pridelka pa samo me niso še začeli molzti koliko sem solate pojedel.
Ni šlo za šparanje ampak enostavno je full tega bilo. Zadovoljen sem pa z vsemi 3 sortami. Edino mi je žal, ker mi je spodletelo pobiranje semen. Kje si pa nabavil to Bijelo? Seveda bi me zanimalo. Je kaj karkoli ti lahko pošljem v zameno ali vsaj v znak zahvale?