Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iščem banjice od sladoleda

crtj-admin
Site Admin

Iščem banjice od sladoleda

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Počasi bo spet na voljo domače sadje in bom začel delati sladoled. Manjkajo mi še banjice, tako da če ima kdo viška banjic od sladoleda doma (iz Ljubljane) in bi jih odstopil jih magari pridem iskat-da ne bom rabil samo zaradi tega kupovati sladoleda._________________Iščem zanimive sadne vrste...
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Nekaj banjic viška imam, samo sem iz KR. Več na ZS.

Mi lahko izdaš skrivnost, kako narediš sladoled?

Jaz ga naredim v mikserju. Zmrznjeno, na koščke narezano sadje zmešam z jogurtom in sladoled je v hipu narejen. Če ga kaj ostane, ga zamrznem v modelčkih za lučke. Če ga pa zamrznem v banjici za sladoled, je tako trd kot kamen in je potrebno predolgo čakat, da ga je sploh možno zajemati z žlico za sladoled.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Jaz ga delam iz smetane namesto iz jogurta in imam en poceni sladoledomat za 20e in je vedno mehak.
Če bi moral ugibati, b rekel, da je skrivnost v načinu zmrzovanja, ker če med zmrzovanjem mešaš maso ne rata tako trd._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Daniel, poizkusi med mešanjem v strojček dodat surov beljak. Boš videl fantazijo od sladoleda. Moram pa opozorit, da bo zeloo pobledel, če je borovničev ali kak temnejši se boš samo čudil kako svetel je ratal. Okus pa božanski._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Furman, super, tale recept bom v strojčku preskusila. Uporabiš beljak kar tak, kot se iztoči iz lupine ali ga stepeš v sneg?
Saj ne, da ne bi že doslej bil dober, ampak - če je lahko še boljši, zakaj pa ne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Ne direktno v strojček ubiješ jajce in paziš, da dodaš samo beljak. Je pa tak sladoled potrebno čim prej pojest, kar ni težko Smile zaradi surovega jajca._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
cvetlicna

Odgovor Napisal/-a cvetlicna »

Bom do drugega leta prišparala. Trenutno jih imam nekaj zase, ki bodo ostale, vendar pri nas jih gre vsako leto ogromno v smeti. Le spomni me, če boš še rabil.
Odgovori