Sem odtrgal par majhnih figic in se je naredilo za eno kapljo bele tekočine, zato sem odnehal. Čez par ur se opazil, da se zadeva suši. Glede muh sem pa na dveh opazil, da se odpirata, zato sem vse pomočil s kapljico mešanega olja za solato, drugega nimam. Verjetno je preredko in je večidel odteklo.
Po plodu sem pomislil, da bi bila lahko švicarska Nordland figa v začetnem zorenju; samo ne, listi so povsem drugačni. Kakšna je kot zrela? Najbrž nekako rdečkasto-zelena, vmes med svetlo in temno?
Sicer bi imel še vprašanje za mfranca-a: Kako mu kaj delata njegovi Negronne in Petit negri figi?
Zadovoljen s plodovi, dozorevanjem, okusi? A sta pri njem ti dve sploh kaj različni? ( Po spletu je namreč precej debat, ali so Violette de Bordeaux, Negronne in Petit Negri 3 različne fige, mogoče 2 nekoliko različni figi ali celo vse 3 ena in ista figa.)
Prvič ima plodove in ti so še trdi kot kamen. Malce sem brskal potej temi in lahko da bi bila Matalon tak al pa drgačn..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....