Menjave na Gartlcmaniji 1. oktobra 2016
-
-
Ana, ker ne dobiš odgovor darovalca (verjetno ne bere vsega) glede mahonije ti lahko sporočim nekaj malega. pri meni v Istri je visok grm okrog 2m in nekako enako gre v širino. raste v družbi medvejke in ruja. posajeni so na cca 2m. torej je kar gneča a zelo lepa gneča in je videt, da so zadovoljni. edino ruj se ne obarva tako kot na Krasu in je najvišji. mahonijo obrežem, porežem motečo vejo enako kot poganjke katere vstrajno dela. seveda spet tam kjer so odveč. grm je prekrasen na pomlad ko je poln močno dišečega rumenega socvetja in ga zato zelo obiskujejo čebele. upam, da sem ti pomagala. lpvoda.
PS: sedaj sem opazila napisano "..tudi na ZS". se opravičujem, de se vmešavam._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: sedaj sem opazila napisano "..tudi na ZS". se opravičujem, de se vmešavam._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)