Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Cotoneaster acutifolia
-
- Site Admin
Cotoneaster acutifolia
(Prenos iz arhiva)
Iščem poganjke grmovnice Cotoneaster acutifolia za koreninjenje, ... lahko pa tudi plodove v katerih je seme.
Materiala potrebujem za par rastlin. (2, 3, recimo največ 10)
Tudi če kdo ve za rastlino v kakšnem parku bo informacija dobrodošla. Verjamem, da ne bo problem zaradi parih odrezanih vejic ali pa nekaj obranih bobik.
Lahko tudi drevesnico. Seveda, tam bom sadiko kupil.
Ironija je to, da sem ga imel pred parimi leti in nisem vedel kaj pod milim nebom bi počel z njim. Ker mi ni šel v noben kontekst, sem ga pač "odslovil".
Sedaj ga pa iščem. Jah....
Lepo prosim.
Materiala potrebujem za par rastlin. (2, 3, recimo največ 10)
Tudi če kdo ve za rastlino v kakšnem parku bo informacija dobrodošla. Verjamem, da ne bo problem zaradi parih odrezanih vejic ali pa nekaj obranih bobik.
Lahko tudi drevesnico. Seveda, tam bom sadiko kupil.
Ironija je to, da sem ga imel pred parimi leti in nisem vedel kaj pod milim nebom bi počel z njim. Ker mi ni šel v noben kontekst, sem ga pač "odslovil".
Sedaj ga pa iščem. Jah....
Lepo prosim.
Ježeš, lahko bi se bolje potrudil z linkom.
Recimo tukaj bo najbolj razločno opaziti razliko.
primerjava med najpogostejšimi
Je pa verjetno dodatna zmedica tudi v imenu Cotoneaster lucida/lucidus
Ugibam da je to ena in ista vrsta. Upam, da se oglasi metuljc.
Tako da če se v iskalnik vpiše C. lucidus dobimo bolj enotne rezultate.
Skratka tale moj, ki ga iščem ima liste velike/dolge 3cm ali več in so zelo svetleči, raste razmeroma pokončno in ne plazeče, v jeseni se listje obarva oranžno rdeče, jagode pa so bolj vijola, že proti črni. Cvetovi so beli, cvetni lističi pa se ne razprejo povsem. Kot bi rekel, da s priprto pozicijo ustvarjajo videz cevastega cveta. Vendar je to vse skupaj dokaj majhno in ni tako očitno. Ostale vrste cvetne lističe razprejo povsem v "marjetico".
Recimo tukaj bo najbolj razločno opaziti razliko.
primerjava med najpogostejšimi
Je pa verjetno dodatna zmedica tudi v imenu Cotoneaster lucida/lucidus
Ugibam da je to ena in ista vrsta. Upam, da se oglasi metuljc.
Tako da če se v iskalnik vpiše C. lucidus dobimo bolj enotne rezultate.
Skratka tale moj, ki ga iščem ima liste velike/dolge 3cm ali več in so zelo svetleči, raste razmeroma pokončno in ne plazeče, v jeseni se listje obarva oranžno rdeče, jagode pa so bolj vijola, že proti črni. Cvetovi so beli, cvetni lističi pa se ne razprejo povsem. Kot bi rekel, da s priprto pozicijo ustvarjajo videz cevastega cveta. Vendar je to vse skupaj dokaj majhno in ni tako očitno. Ostale vrste cvetne lističe razprejo povsem v "marjetico".
http://classes.hortla.wsu.edu/hort231/List10/CotDam.html
Takega dobiš pri meni.
Nisem več prepričan kakšen je. Lahko da je ta.
http://classes.hortla.wsu.edu/hort231/List06/Coap.html
Takega dobiš pri meni.
Nisem več prepričan kakšen je. Lahko da je ta.
http://classes.hortla.wsu.edu/hort231/List06/Coap.html