Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kivi - Actinidia

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Morda bi bila dobra rešitev izposoja koze Smile
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Razz Ideja! Vendar se bojim, da bi koza pozobala najprej vse kar raste na mojem vrtu in se šele potem lotila kivija Rolling Eyes. Nič bat, bom preživela._________________LP Žižola
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Ste že vsi pobrali letošnji kivi?
Kdaj je pravi čas za pobiranje. Je lahko prezgodaj/prepozno? So kakšni znaki na plodu ali vremenska napoved ali kaj podobnega, kar bi botrovalo času obiranja?
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

žižola je napisal/a:
Ne maram kivija, ker ima moja soseda ob mojem celem zelenjavnem vrtu to rastlino, visoko toliko, da sem že sredi avgusta ob sonce ob enih popoldan.
Vem, da se vas to ne tiče, vendar se moram nekje izkašljat Twisted Evil .
Sicer pa veliko uspeha z njim - a vendar ga ne posadite sosedu ob ograjo Confused Confused

Žižola, jaz te čisto razumem.
Tako kot ti ne maraš kivija, jaz sovražim ciprese !
To so tudi prav uničevalci vsega življa v okolici.
Na srečo sem si zdaj uredil vrt dovolj stran od sosedskih cipresarjev.
Nekaj malega je prostora tudi ob hiši, ampak odkar so te zelene pošasti zrasle, vse kar posadim životari ... jezen
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

The Chemist: isto vprašanje sem si postavljala ravno danes. In šla brat temo od začetka. Na prvi strani v povzetku sem zasledila, da je ravno pravi čas za obiranje. Jutri je dan za plod in grem pobrat mojih prvih 11 sadežev Very Happy very happy .
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jaz ga bom obral pred prvo močnejšo slano.
TheChemist

Odgovor Napisal/-a TheChemist »

Nisem ekspert, ampak se mi zdi, da je letošnje leto malce drugačno od "standardnih" zaradi pozne pomladi.

Koliko °C pa je močnejša slana?
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Nižja od -1°C,
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Glede spane je tako, da je prva, ko ima še liste in če je glavnina plodov nižje, lahko močnejša, saj listi ščitijo plodove.
Če pa izpostavljeni pozebejo se jih pa lepo vidi, zgoraj so temno zeleni.

Mi smo ga že obrali, ker se ga je zlahka trgalo, seveda z manjšim trikom, premeš ga z roko, s kazalcem pa odlomiš pecelj. Pri nas je šlo to z minimalno uporabe sile.
Bavarskega smo pa tudi že začeli obirati.
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Če kdo hoče bavarski kiwi, v neomejenih količinah, naslov Velesovo 52
Odgovori