Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2016

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

V teh dneh smo se potepali tudi po gozdu. Zdaj je res raznoliko dogajanje v gozdovih, zelo veliko različnih gobic. Zanimivo, da še zmeraj tudi lisičke in dežnikarice rastejo. Seveda je vsepolno tudi sirovk, štorovke so tudi začele, tudi črne trobente se najdejo, celo kak jurček se prikaže. Zelo pa me veseli, da so pričele bolj množično rasti tudi sivke, mlade lepe. Smile
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Jaz pa še vedno ne vem, kako zgledajo sivke. Imaš morda kak posnetek? Ali kdo drug?

Imam dve knjigi o gobah, pa še vedno ne vem, kako v resnici zgleda sivka, žal.

Lepo bodimo, Mil
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Ja, gobic je trenutno res precej. Mi smo prejšnji petek spet odšli v Lom. Parkirali smo, se odpravili na pot in kmalu s poti opazili poln travnik marel, tako da smo imeli v nekaj minutah dve košari polni. Smo jih samo nesli nazaj v avto, potem smo se ponovno odpravili na pot za gobami. Precej je bilo tintnic, sirovk in macesnovih gobanov. Le za vzorec je bilo lisičk in brezovcev. Sem pa potem jaz ob potočku na enem kupu našla 6 veliiiikih jurčkov, zraščenih med robidovje, tako da sem jih le s težavo ven spravila. Dva sta bila že slaba, zato sta jih tamaladva natrosila naokoli, da bodo novi zrasli, ostale sta pa dobili babici za juho, pa še za nas je precej ostalo. Kljub temu, da so bili veliki, so bili zdravi, a precej vodeni.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

mil, tele so od lani

Tule še nekaj več, http://www.gobe.si/Slike/TricholomaPortentosum , če klikneš na sliko se ti jih še nekaj odpre.

Moje izkušnje, ko jo enkrat spoznaš težko zamenjaš. Ima tak poseben vonj. Mmm. Pa večinoma ima bet rumenkast navdih, ki včasih potegne tudi po celi gobici ni pa nujno. Je pa treba bit pazljiv, lahko se hitro zamenja za kakšno podobno.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Aye-Aye je napisal/a:
Moje izkušnje, ko jo enkrat spoznaš težko zamenjaš. Ima tak poseben vonj. Mmm. Pa večinoma ima bet rumenkast navdih, ki včasih potegne tudi po celi gobici ni pa nujno. Je pa treba bit pazljiv, lahko se hitro zamenja za kakšno podobno.

Kako zdaj?
Moje mnenje: gob se ne spoznava po fotkah, ampak, skupaj s poznavalcem v živo.
Odgovori