Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Anona čerimoja - Annona cherimola

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans, samo, da ti ne bodo zašla na krožnik Wink . Takole piše Wikipedia: dark brown poisonous seeds.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Dodajam opažanje na okus - z dozorevanjem in mehčanjem sadeža se okus rapidno slabša - zato jih je treba hitro pojesti, dokler so sadeži še kompaktni.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Takale je moja letošnja, vzgojena iz semena. Bi bil že ča da jo skrijem v notranjost?
screen capture windows_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
figula

Lepa je Smile. Četudi obetajo nekaj naslednjih dni dokaj visoke jutranje temperature, bi bila škoda, če jo mraz osmodi.
Sem svoje skrila v torek, pred napovedano ničlo.
akira

Odgovor Napisal/-a akira »

Optimist je napisal/a:
Takale je moja letošnja, vzgojena iz semena. Bi bil že ča da jo skrijem v notranjost?

Optimist, predvidevam, da to rastlinico si vzgojil sam, zato me zanima, ali si stratificiral semena čerimoji ali si posadil semena sveža.
Želim si vzgojiti kakšno sadiko sama, semena že imam, zaenkrat so še sveža ....
Zato bi bila zelo vesela, če bi iz prve roke povedal par besed o vzgoji iz semena in morebitnih napakah, da bi že lahko na štartu se jim izognila..
Hvala!

p.s.tudi izkušnje in nasvete drugih sta dobrodošla....
figula

Akira, bi rekla, da so sveža najboljša. Kar posadi in bodo vzklila. Nobene posebne priprave ni treba. Mogoče lahko polovico semen 1 dan namakaš, boš videla, če bo kaljenje kaj hitrejše.

Če ti ne bo uspelo, lahko dobiš eno rastlino pri meni Smile
akira

figula je napisal/a:
Akira, bi rekla, da so sveža najboljša. Kar posadi in bodo vzklila. Nobene posebne priprave ni treba. Mogoče lahko polovico semen 1 dan namakaš, boš videla, če bo kaljenje kaj hitrejše.

Če ti ne bo uspelo, lahko dobiš eno rastlino pri meni Smile

figula, hvala za nasvet, ga bom upoštevala, seveda.
Trenutno mi gre bolj za sam proces vzgoje oz. da bo rastlinica imela kaj svoje "predzgodovine"....
Če pa mi ne bo ratalo, se pa priporočam....
Hvala!
akira

Par dni nazaj sem kupila v Hoferju nekaj čerimoj.
Nekaj semen bom posadila sama, nekaj pa jih bo še ostalo.
Višek semen lahko odstopim tistim, ki si jih želijo posaditi.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Sadiko sem dobil v dar. Sejana so bila sveža semena. Za enkrat jo imam še zunaj_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Jaz sem svoje danes umaknil na toplo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Odgovori