Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Rekel je da je neko akcijo najdel, 20€ cevi, pa 25€ je dal za folijo. pa je Rastlinjak dolg kar ene 5-6 M , pa širok ene 2m ._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Čeprav danes je pa sosed rekel da alkaten cevi tudi niso slabe. =)
Menda so kar drage
... ker pa ni toliko metrov spet ni take panike.
Drugače pa ima oboje kakšno slabost. V bistvu mreža več kot alkaten, ker se vedno najde kje kakšna špica, ki ti lepo raztura folijo. Pa tudi na vem kako se na mrežo pritrjuje folija, ... verjetno s kakšno innprovizacijo.
Alkaten je malo bolj prijazen foliji, je pa enako kot mreža občutljiv na sneg.
V funkciji sem odznotraj in v živo videl le "alkatenskega", ki je čisto OK zadoščal, edino kot že rečeno, sneg odmetavajo. Namontirano je bilo tudi stransko odpiranje folije, vratica, skratka mali veliki kujavnik.
Za začetek in za enega praktika, kot si ti, bi bilo po moje oboje vredu. Toliko, da malo vidiš stvari kako funkcionirajo, potem pa rukneš enega oreng.
..... recimo kovanega ne vem zakaj mi je to padlo na misel
Ja sej idealno bi bilo da bi naredil železno ogrodje. Cevi niso drage, švas aparat je, črnine v nosu sem pa tko vajen =) Ampak zihr bo to rastlinjak samo za vmesno obdobje. Ko bo pa ornk rastlinjak, železen, bojo pa tudi kovana vrata in podobno _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Vseeno pa. "Cevi niso drage." Ne vem, ali je alkaten dražji? Tole bi mi bilo malo čudno.
Pa še to. Morda veš kje bi nabavil tankostenske cinkane cevi. Manjše količine. (par komadov, pač prideš in vzameš kar rabiš - brez naročanja ali kaj podobnega)
Pozdravljeni Midva sva predlani, v lastni režiji in pomoči sina, napravila 3x2m iz gradbene mreže. Čez sem dala tisto plastično ploščo, ki je za tople grede in rastlinjake. Spredaj in zadaj sva dala folijo. Ta plošča je res bila 146 € vendar odtehta strah, da mi veter ali toča uniči. Pa tudi nevem kako bi se to držalo na tej gradbeni mreži, ki je robata. Nekdaj je bila gladka in to bi bilo boljše. lep pozdrav cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Bo potrebno počasi. drug mesec bi bilo fino da stoji, da se zemljica malo ogreje in navadi. Pa da plevel vzklije Cevi niso tako drage sem mislil. Sploh če računaš na koliko časa bodo zdržale. Ali ima kdo idejo koliko je težka armaturna mreža? ker sem študiral če bo to lahko premičen rastlinjak. Mislim, pač da čez par let se lahko prime pa prestavi nekam drugam.
Žal nevem kje se dobi cinkane cevi. Če ne dobiš v trgovinah, mogoče pri komu ki se s tem ukvarja. Sej veš, sixpack sklepa prijateljstva in posle ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Tezo armaturnih mrez se da dobiti, treba jo je le izbrati (velikost, fi-ji). Za mrezo in jeklene palice se pa zve in dobi v kakem vecjem Merkurjevem centru - opravijo tudi razrez.
Juglans: moj domači "tehnik" ti svetuje, da ob priliki obišči Bauhaus. Tam pravi lahko dobiš razne dolžine tja do 2 metra, če ti bodo v ostalem ustrezale. Merkur seveda tudi, je pa dostikrat (a ne vedno) dražji.
sedaj ko berem mi je padlo na pamet, da bi za ogrodje uporabil svinčene cevi za odtoke, svičena kolena za povezavo. nekoč smo iz takih odpadnih elementov (nekaj malega smo dokupili) naredili zelo uporaben ležalnik ala "ligelštul". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)