Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2017

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Mesar, zakaj pa bi dal papriko v klet? Nekako to ni pravi prostor za plodovko, ki ljubi toploto._________________mfranc
Mesar

Odgovor Napisal/-a Mesar »

V stanovanju imam 20-21 st., ko posije sonce pa še precej več. Me skrbi, da se ne pretegnejo do maja je dolga.
mfranc

Če nimaš pogojev za nadaljnjo predvzgojo, si začel prezgodaj. V mislih imam poleg toplote in svetlobe tudi dovolj velik prostor za malo večje sadike, ki pa se jih res ne splača dati v zemljo veliko pred majem.

Sam bom vrtne paprike sejal nekje med 20. februarjem, pa do konca februarja.

Mesar je napisal/a:
V stanovanju imam 20-21 st., ko posije sonce pa še precej več. Me skrbi, da se ne pretegnejo do maja je dolga.

Tile podatki so pravzaprav čisto v redu za lepo, pa ne prehitro rast sadik, ob primerni svetlobi._________________mfranc
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tudi jaz jih imam v stanovanju na taki temp., če je okno na južni strani bi skorajda morale ob svetlobi rasti enakomerno.
Mesar

Odgovor Napisal/-a Mesar »

Prostor ni problem. Imam popolnoma na jug usmerjena okna. Svetloba niti ni problem. Malo me je skrbela samo temperatura zato so vedno dobrodošle izkušnje ostalih. Bom poizkusil.
mfranc

Mesar, seveda je za probat. 20, 21 stopinj je ravno prav za lepo, počasno rast. Optimalna je višja, nekje med 25 in 28 °C. Torej boš imel ob sončnem dnevu idealne pogoje Wink .

Bojazen za pretegnjene sadike ni odveč, lahko bi se ti zgodila ob oblačnem vremenu. Pravilna rast je pogojena z pravilnim razmerjem toplota/svetloba, če bi pri daljši oblačnosti opazil tendenco pretegovanja sadik, jih lahko umakneš na okno v prostoru z 15 - 20 °C.

Če posadiš maja na vrt lepe, cvetoče sadike, lahko računaš na zelo godno obiranje._________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

mfranc je napisal/a:
Bojazen za pretegnjene sadike ni odveč, lahko bi se ti zgodila ob oblačnem vremenu. Pravilna rast je pogojena z pravilnim razmerjem toplota/svetloba, če bi pri daljši oblačnosti opazil tendenco pretegovanja sadik, jih lahko umakneš na okno v prostoru z 15 - 20 °C

Ali seveda dodatno osvetljuješ, kar je še bolje kot umikanje na hladno. mFranc, tvoja pripomba je seveda na mestu.
mfranc

Seveda, Bicikel, sem imel v mislih tudi lučkanje, pa mimogrede pozabil .... Wink_________________mfranc
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem kupila seme paprike Zlutasek in je malo semen v vrečki, cena pa 2,19 €! Je hibrid, zato se verjetno ne bo splačalo pobrati semen.
Upam, da bo dobro rodila. Imate primerjavo morda z Marijino Belladono in sorto Salana?_________________Lp, Živa
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

mravlja je napisal/a:
Pa sem se spomnil !

Se je kdo ze ukvarjal s horgosko papriko ?

mravlja je napisal tole (spet) Very Happy. Namrec, res me zanima.
Odgovori