Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

vodni kefir

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Uf, veš kaj, malo sem zamešal stvari. (ne prvič)

Ne vem kaj je bilo, verjetno še spim. V mislih sem imel kombušo.

Se opravičujem.

Vodnega kefirja pa že tako dolgo nisem pil, da se čisto nič ne spomnim kako je bilo.

Embarassed Embarassed Embarassed
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Ti čestitam, da si 1 leto delal kambučo/šo. Meni ni zneslo tako dolgo, preveč kompliciranja s kuhanjem čaja in vsemi opozorili glede nege kulture.

In seveda enako - tudi meni prekisla in bi raje ostala na slajši strani Laughing

Tale vodni kefir je mnogo bolj enostaven in po mojem okusu boljši za pitje.
juglans

No, saj je tudi meni prišlo do "vrha", pa sem trenutno kar na vodi. Ta je še najbolj simpl. Cool

Ampak vseeno. Zakaj pa se ukvarjaš z njim? Kaj pričakuješ, si česa želiš, ali kar tako? (če nisem preveč zvedav)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Več kot eno leto smo se pri nas trije "matrali" z vodnim kefirjem, ker naj bi zlasti ugodno vplival na prebavni sistem. Opazili nismo nobenih pozitivnih (ali negativnih) učinkov. Samo sladkorja se je porabilo neprimerljivo več, kot ga sicer.
figula

juglans, trenutno se mi zdi najboljša izbira za pitje. Iz nekih nepojasnjenih razlogov ne mami ne meni več ne odgovarja čaj Shocked . Imava pa obe polno svojih zelišč in začimb. Se mi zdi to kot naslednja najboljša izbira kako jih spraviti v svoj sistem. Mogoče celo boljša, ker bi lahko bila bolj "razdelana" zaradi fermentacije s kristalčki. Kaj pa vem Confused

Trenutno mi odgovarja in to je to Smile

muha - pri vas pijete čaj, ane Wink
juglans

Enako se pojavlja pri nas. Hvala in uspešno poizkušanje.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula je napisal/a:

muha - pri vas pijete čaj, ane Wink

Za žejo bolj "čajno vodo" Wink Laughing . Toliko zelišč, kot naj bi se jih po receptih dalo v pol litra , damo pri nas v 3 litre. Ravno toliko, da je prevereto in ima malo okusa. Za zdravje, ko je potrebno, pa močnejšo mešanico z dodatkom medu ali limone.
figula

Sem iznašla novo uporabo oziroma raje zlorabo kristalčkov.

Tiste dolge, ozke vaze, ki jim nikoli ne moreš več oprati dna in tiste plastične čutarice, v katerih s seboj nosimo pijačo in sčasoma postanejo bljek, bljek .... notri dam nekaj kristalčkov, nalijem vode in pustim 2-3 dni.

Ker so kristalčki površinsko aktivni in imajo radi kalcij .... je rezultat čista posoda Wink (seveda tak kefir potem ni za pitje)

Čeprav je njihovo delovanje v živem človeškem organizmu verjetno bolj kompleksno, si vseeno predstavljam, da bo kefir napitek poskrbel za pretočnost mojih žil in črevesja in mimogrede opravil še s kakšno kalcinacijo Cool
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

No, figula, če bi bilo to res, potem boš tudi osteoporozo pridelala. Embarassed
figula

Ne bom metuljc, ker po drugi strani ima moj kefir v sebi sipino kost, ki mi jo nalaga v kosti. Wink

Saj pravim, delovanje v živem organizmu je drugačno Confused in samo poigravam se z idejami Laughing
Odgovori