Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ajda Bamby - za čebele

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

80-100 / ha = 8-10 / 1000 = nekje 7 za tvojih 800, plus rezerva za ročno sejanje = po moje je smiselno 10-15.

Glede moke, to je NEluščeno seme, po moje ti bo zelo ostajala srajčka med zobmi, razen če boš pakrat res fino presejala zmleto. Ampak poskusi, čisto kot eksperiment.
Nazadnje urejal/a crtj 24 Feb 2017 12:26; skupaj popravljeno 2 krat
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lahko prevzamem tudi za Juglansa. to sploh ni problem._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

OK, odlično, urejeno, hvala.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ali je treba ajdo, kaj plet, ali poseješ tako gosto, da pletje ni potrebno ?_________________
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Ajda načeloma hitro sklene "krošnjo" in ja, se tudi gosto seje. Tako da ponavadi za njo ostane lepo čisto.

Z njo ne počneš nič - ne pleješ, ne gnojiš, ne špricaš.

(In če potem iz tega dobiš še 350 kil semena, je to čista zmaga, samo potem je treba nekaj napravit s tem Smile
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Potem pa prosim za 10kg. Imam še nekaj Darje, če bo premalo. (Tajana, lahko računam nate?)

Kar se moke tiče: jaz vedno meljem neoluščeno zrnje in se odlično zmelje. Velika večina luščin ostane nedotaknjena na vrhu moke. Moko potem samo presejem pa je. Tisti del luščin, ki se zmelje, je pa tako majhen kot moka - v moki so črne pikice, kar daje moki temnejšo barvo. Kako pa ponavadi meljejo ajdovo moko, ne vem. Enkrat, ko nisem imela cele ajde, sem hotela zmleti moko iz kaše, pa ni šlo - mlinček se je zapacal..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

O, potemtakem bomo pa tudi mi riskirali nekaj od te mase za palačnike. Hvala ti.
brbr

Very Happy_________________naredimo svet lepši
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

crtj, jaz bi tudi 2 kg ajdice. ker me na srečanju 7. ne bo, bi prosila, da zame vzame brbr ali metuljc, ob tem tudi plača. takoj ko naslednjič pridem v Lj. prevzamem in povrnem dolg. hvala in lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr

Voda, lahko jaz vzamen. Če boš pa prepozno prišla, jo bom posejala Twisted Evil_________________naredimo svet lepši
Odgovori