Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nov super/truper čebelnjak

julijak

Odgovor Napisal/-a julijak »

Poskusi in potem poročaj! Pri meni so dolgoletne izkušnje pokazale, da ni vse tako enostavno, kot na sliki izgleda, ali v filmčku... Poleg tega ne moreš med iz satja kar takoj v kozarce nalivat, ker tudi satje vsebuje nečistoče, kot so odmrli delci čebel, vosek itn.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

na hitro sem pogledala 2 videa "super čebeljnjaka" in se sprašujem:
1. zakaj plastika
3. da tudi čebele ne marajo plastike je bilo vidno tam kjer so satnice iz voska (te so bile prej obljudene)
2. zakaj delavkam nalagati dodatno delo - odpiranje celic
4. seveda moraš pustiti med, da se izčisti ne samo od nečistoče ampak da izhlapi vlaga, ker se drugače lahko zakisa
5. pa to; ni ukusnejšega meda kot takrat ko pri frcanju žvečiš vosek poln slastnega medu.
6. kako bodo reagirale kranjske čebele?

lahko, da so zraven marsikaj razlagali, a nisem poslušala. lpvoda

PS: mimogrede, za Bežigradom pada sneg_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Sem čebelar in vem,kot sem napisal 2015,da je to velik nateg!!!_________________Narava vse povrne!
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pri meni se je na jablano sredi Gune naselil roj čebel. In zdaj mi že deset dni brenčijo nad glavo in se pasejo, zdaj v glavnem na vrtnicah. Ali lahko upam, da ostanejo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne bodo, z rojem razveseli katerega od sosednjih čebelarjev.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Čimprej, preden jih kaka nevihta strese... Je pa nenavadno, da so toliko časa tam, ker običajni vzorec je, da se prvi dan začasno parkirajo in pošiljajo izvidnico, nakar se preselijo na dokončno izbrano mesto. Morda je pa tvoja lokacija res že mišljena kot fiksna. Morda opaziš, ali so kaj zgradile?
doli

Sta dva čebelarja prišla pogedat, pa roj je majhen, jablana izredno košata in preraščena z vrtnicami in se nista odločila, da jih pobereta. Izbrale so si varno mesto, v goščavi, zato tudi ne vidim, če so kaj zgradile. Blizu pod njimi je duplina v starem drevesu in si zamišljam, da se tam naselijo.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Če imajo blizu naravno duplino, je čisto možno, da bodo res šle tja. Je zanimivo kot eksperiment, ker čebele so svoj svet (eni pravijo: edina že obstoječa siutacija srečanja z alieni Smile in jih lahko nekje na robu statistike prime vse sorte, obstajajo celo situacije, ko so satje gradile kar odprto, brez zavetja.
doli

Pri nas nevihte, lije kot iz škafa, sem pogledala zdaj, zjutraj, čebele so še vedno tu, tako za dve pesti jih je še ostalo.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Fotr mojega kamerada je čebelar in mi je enkrat rekel da čebele rojijo tudi takrat ko so preveč okužene z varojo in da pusti take roje ki se priklatijo rajši pri miru.
Odgovori