Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Uf, pajo, ali si mu "podkuril" Very Happy ?
Si ga prej namakal?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mravlja je napisal/a:
Uf, pajo, ali si mu "podkuril" Very Happy ?
Si ga prej namakal?

Ne nikoli. Malo sem še sedaj pokukal... Jutri jih bo še veliko ven prišlo. Confused_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

To sploh ni slabo... Je pa res hitro. Jih bos zadrzeval in ce, kako?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Tudi jaz sem že začela.
Zgodnje sorte že čakajo na presajanje,ostalih 180 sort sem posejala včeraj,nekaj bom še danes.Potem pa mi zmanjka platojčkov.
Tako da dokler ne presadim zgodnjih bo nadaljna setev počakala.

Mfranc ,tebi pa pohvale za pridnost !!!Lepe sadike!_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mravlja je napisal/a:
To sploh ni slabo... Je pa res hitro. Jih bos zadrzeval in ce, kako?

Počakam toliko, da jih bom lahko presadil potem pa ali klet ali tukaj brez lučk. Ja 10 vrst je še prišlo ven do zjutraj do večera jih bo še nekaj..._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

mfranc je napisal/a:
Rade, sem vedno zelo resno resen Wink

Sorta 42. Day; letos me je z zgodnjimi sortami založila Pika palec gor

prov fajn delajo pod telimi LEDicami poklon
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Sqjam, od ledic so dobili bolj malo svetlobe Wink , bila je bolj kratka epizoda. Mogoče/največ dvotedenska, ko sem ravno dobil tri led žarnice, deklarirane za 18 W. So pa namenjene za rože v dnevni sobi.

V glavnem so rastli pod eno fluo svetilko T5, 54W, 6500°K. Imam pa še naročene ledice, raznih oblik in moči, vse pa GROW tip, za rast zelenjave. Z vgrajenimi rdečimi in modrimi ledicami so lepo dopolnilo k fluo cevem.

Paradižniki so trenutno že na terasi in čakajo, da pridejo zopet na lučkanje, samo še nekaj stvari moram reorganizirati._________________mfranc
mfranc

Notranjka, hvala za pohvalo! Vendar, pohvale pritičejo bolj tebi palec gor .
Kapo dol za tvoje delo s paradajzi! Razz_________________mfranc
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Da si jih doteral do te velikosti s T5-kami je pa tud fajn ker se to uporablja večinoma za vzgojo sadik :P

Najboljš (a dražje) so itk sodobne LED platforme k se jim loh prilagaja svetilnost.
mfranc

Sqjam, saj s T5 zadeve čisto dobro delajo! Tako kot so prej morale s T8.

Ledice seveda so I. liga. Na žalost ta boljše še vedno drage, da glava peče Evil or Very Mad_________________mfranc
Odgovori