Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kobulasta oljčica - Elaeagnus umbellata

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Uspeh pri ukoreninjanju tvoijh potaknjencev Sweet n' Tart ter Big Red! Potikal sem jeseni 2015 na vrtu in lansko leto pustil, da je raslo.
Hidden Springs pa ni niti en preživel oz. se ukoreninil! Rolling Eyes
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Okej, bom narezal novega, čim najdem zvezek, kje je kaj Smile

Našel in narezal, dobiš na srečanju ali pa vzame Metuljc zate. Tokrat so bolj debeli. Malo boš moral še počistiti brste, ker hitim, se ravno odpravljam za LJ.

Veš kaj pazi pri mladih... Vsaj pri nas je tako - dosti hitreje požene zgoraj košato kot pa naredi dobre korenine. Potem redno veter nagiba in puli. Tako da pri nas so vse ob kolih gor zrasle, drugače ni šlo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne bo šlo, ne grem skozi Litijo konec tedna. Morda bi lahko prevzela Melona? Logistično bolje. Wink
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

CRTJ, bi imel kakšno oljčico tudi zame?Bi je bila vesela, ker baje pod orehi kar dobro uspeva.Pridem jutri po ENO FIGO! Very Happy_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Za ta krog prepozno, sem že v LJ, lahko ti Zuf odstopi ali pa ob naslednji priložnosti, vendar je ZELO smiselno, da me vsake tolko spomniš. Nimam nobenih zadržkov, samo raztresen sem.
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Nič zato, pa drugič, hvala._________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Vse v cvetu, čebele in čmrlji veseli. (Angustifolia pa še ne cveti.)

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

nimam pojma je napisal/a:
CRTJ, bi imel kakšno oljčico tudi zame?

Mam jaz viška, ampak ni kultivar, je čisto običajna. Prideš na srečanje?
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pri cvetenju zdaj od kobulaste prevzema štafeto mnogocvetna (multiflora). To je šele žur... Pomladna razstava črmljev Smile In dišave se valijo okoli v oblakih, kot španski bezeg ali jasmin. Saj lepo diši tudi kobulasta, ampak tole pa je res opojno. Tudi tu ni videti, da bi pozeba naredila kaj škode.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Imam zufovo in je tudi kar precej cvetela, vendar ne vem, če je kaj ostalo gor.

A so multiflore tiste iz jesenske "dobave" ukoreninjenk?
Odgovori