Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ta večji so "moji" Pusa Purple (Long?), ostali pa Violetta di New York, ki so za kaljenje rabili dosti več časa - seme od Semenarne Ljubljana.

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Muha, če bo vse po sreči, bom lahko primerjal tvoje Long Purple Pusa z Long Purple http://shrani.si/f/1y/eY/1WojsSCQ/prod000710.jpg ki so tudi v stadiju, da jih preflancam v lončke.

Mogoče najdem kakšne genetske, sorodstvene vezi Wink ._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Take, mfranc, sem si predstavljala, da bodo moje "Long" . In potem so bile bolj ko ne "short" Wink Laughing .
Res bo zanimivo primerjati rodnost in okus. In če boš spravil seme, sadeže druge generacije.
mfranc

Eeeeh, tale Pusa je imela res smolo, da jo je naskočil en "šorti" Very Happy_________________mfranc
mfranc

Muha, tvoji jajčevci so dobili najnaj prostor v naši hiši Wink

_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Uaaauu! Pred temi se pa moji revčki skrijejo Embarassed .
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Še malo, pa bodo cveteli!
Moji so tudi še čisto majceni.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moji imajo še klične liste, a obetajo Very Happy . Upam pa, da ne bodo tako dolgi, tenki. Imam raje bolj zavaljene..._________________naredimo svet lepši
mfranc

muha je napisal/a:
Uaaauu! Pred temi se pa moji revčki skrijejo Embarassed .

Jah, tudi moji vrtni revčki Wink . Jutri jih šele začnem razsajevati.

Tem prvim pa do cvetenja manjka, tako na uč, najmanj dva tedna Rolling Eyes ._________________mfranc
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

mfranc, s čim jih pa ''futraš''? Zih imaš kakšne posebne prijeme - ali svoje opravijo toplota, svetloba in voda?

Pri melancanih mi nikoli ne uspe prav dobro, za razliko od paradižnikov - mogoče pa delam kaj narobe? Sedaj so prepikirani, lepi, zdravi, ko jih sredi maja posadim na vrt pa se vsako leto vse ustavi... Mogoče pa nimam pravega vrta za melancane... Južna lega, strm breg, paradižniki uživajo maksimalno...

Bom hvaležna za kakšen namig. Se moram še veliko naučiti, vem.

Pika
Odgovori