Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Med_Ica, dobiš, če bo kaj vzklilo. Prejšnji teden sem sejala v ponedeljek, torek in sredo. Večina sort je zunaj, Lime Green in še ene par jih pa še ni. Imela sem pa precej starih semen.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Jah, meni pa se ni prikazal Black Plum, ki ga sicer že dolgo nisem imel. Svoj čas mi je bil kar všeč in sem si ga spet zaželel :/ Včeraj sem dal kalit še zadnje 3 semenke, če bo kaj, če ne pa, lačni zaradi tega ne bomo Wink
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Grunt's Thai pink Egg (seme od Ivčk, tako da bo verjetno pravi) je nizek balkonski, a raste bolj pokončno, ne rabi pa veliko prostora. Malo se mu pod težo veje povesijo, sili pa gor, do pol metra. Plodovi nežno roza srčasti drobni.

Balkonski obstaja tudi oranžen povešav Pendulina Orange, roza in okusen je tudi Gartenperle. Za bele pa ne bi vedela.

Lime green salad tudi jaz ne bi dala med balkonske, če misliš za v korita. Je pa nižji med dwarfi, tako da za v manjši lonec brez problema.

Če rabiš semena od omenjenih, lahko dobiš.
Sadik pa letos žal nimam, samo dve GTPink Egg, pa jih imam zase.
pika

Berem po netu, pa mi ni jasno v čem se razlikujeta Thai Pink Egg in pa Grunt's TPEgg.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pika res bi te prosila za par semenčkov omenjenih paradižnikov in hvala za oboje,odgovor in semena.
Plamenka-se vidmo na srečanju,hvala.
pika

Dobiš.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

pika je napisal/a:
Berem po netu, pa mi ni jasno v čem se razlikujeta Thai Pink Egg in pa Grunt's TPEgg.

Koliko je meni znano je Thai Pink egg indeterminanten, medtem, ko ima Grunt's Thai Pink Egg omejeno rast. Res pa je, da raste za razliko od ostalih determinantih pardižnikov bolj pokončno.
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Jaz bom sejal v petek zjutraj. Naj bi bilo eno majhno okno ugodno za plodoke...
http://www.seniorji.info/moj_vrt_Setveni_koledar_2016
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Jaz sem vceraj prepikiral nekaj paradiznikov, mislim, da okoli 40 in ene 10 sort, cakam, se ostale da vzklijejo, da jih prepikiram Smile Tiste ki sem sejal konec januarja, bom pocasi vsaj deloma presadil v toplo gredo, rasejo ko zmesani, v gredi so ze dober teden in samo rasejo, sem preverjal, tudi temp. zemlje globje, pa mi izgleda kar segreta, bomo videli Smile Bom pa kar vmes poizkusno letos por sadil oz prepikiral.
pika

htf_lover je napisal/a:
pika je napisal/a:

Koliko je meni znano je Thai Pink egg indeterminanten, medtem, ko ima Grunt's Thai Pink Egg omejeno rast. Res pa je, da raste za razliko od ostalih determinantih pardižnikov bolj pokončno.

Saj to me bega, ker na eni strani piše, da je indet., na eni drugi pa piše determ. in grmast.

V glavnem moj je ta tamajhen Smile
Odgovori