Pa še malo smeha
- orhy
Petelin, pes in bik uidejo iz kmetijske zadruge. Naletijo na kmeta, ki jih vpraša, zakaj so se odločili za ta korak.
"Zaradi direktorja," odgovorijo v en glas.
"Kako to?"
"Poglejte," reče petelin, "budil sem ga ob petih, da bi bilo čim več narejenega, izkazalo pa se je, da je imel le za dve urici dela."
"Pa ti?" pogleda kmet psa.
"Jaz sem stražil in varoval zadrugo ponoči, kradli so pa podnevi."
"Kaj pa ti?" vpraša kmet še bika. Ta zasope:
"Če je lahko obdelal vseh pet sodelavk iz pisarn, bo pa še tisti dve kravi v hlevu!"
"Pa ti?" pogleda kmet psa.
"Jaz sem stražil in varoval zadrugo ponoči, kradli so pa podnevi."
"Kaj pa ti?" vpraša kmet še bika. Ta zasope:
"Če je lahko obdelal vseh pet sodelavk iz pisarn, bo pa še tisti dve kravi v hlevu!"
Bolnik s hudo drisko priteče zadnji hip pred koncem delovnega časa v ordinacijo k zdravniku.
Zdravnik je že nehal delati, zato mu jezno in raztreseno napiše recept za tablete za pomirjanje, namesto proti driski. Naroči mu, naj pride čez tri dni na ponovni pregled.
Bolnik se vrne k zdravniku ob naročenem dnevu in zdravnik ga vpraša:
"Ali imate še drisko?"
"Še. Samo sedaj se zaradi tega ne razburjam več."_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Zdravnik je že nehal delati, zato mu jezno in raztreseno napiše recept za tablete za pomirjanje, namesto proti driski. Naroči mu, naj pride čez tri dni na ponovni pregled.
Bolnik se vrne k zdravniku ob naročenem dnevu in zdravnik ga vpraša:
"Ali imate še drisko?"
"Še. Samo sedaj se zaradi tega ne razburjam več."_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!