Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Navadni jesenček (Dictamnus albus)

crtj-admin
Site Admin

Navadni jesenček (Dictamnus albus)

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Iščem sadiko ali seme navadnega jesenčka (Dictamnus albus). Vonj te rozice sem imela enkrat v preteklosti priloznost povohati in ze vse od takrat si jo zelim v svojem vrtu._________________CARPE DIEM
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Pri meni raste v naravi - ga bom poskusila izkopati do srečanja, če prideš.
MijaLan

Čeprav vonj - bohpomagej! Very Happy Meni smrdi ...
tajana

Oh, MijaLan, tako si me razveselila in hkrati nasmejala. Jaz pa si jo želim predvsem zaradi vonja. Na srečanje pridem. Bom zelo vesela, če mi jo boš lahko prinesla._________________CARPE DIEM
MijaLan

Bom naredila vse, da ga izkopljem - seveda si bom zraven zatiskala nos. ;)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MijaLan, pa poskusi izkopati čim manjše, da bodo bolj verjetno peživeli.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pa skromna bodi pri izkopavanju, gre za zavarovano vrsto.
Težko ga je izkopati, ima dolgo, navpično glavno korenino. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
tajana

stara postaja je napisal/a:
Pa skromna bodi pri izkopavanju, gre za zavarovano vrsto.

Da je zavarovana vrsta, tega nisem vedela. MijaLan, samo enega majčkenega izkoplji._________________CARPE DIEM
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Če delamo spoštljivo, ne bo škode. Hudo mi je, ko najdem razkopano rastišče kake rastline, pa še odvržene primerke, ker je drugi "lepši". Če vzamemo malo, lepo zagrnemo zemljo in seveda potem skrbimo za novo rastlino, ne bo hudega. lp
P.s. pa še to sem pozabila: vzemi mu s sabo prgišče rodne grude, da ne bo umrl od domotožja.
Vedno se spomnim Prešernovih verzov iz Spomina na Andreja Smoleta: "Mogla umreti ni stara Sibila, da so prinesli ji z doma prsti.."
Čeprav mi želimo življenje presajeni rastlini, pa vendar mi vedno blodi po glavi ta misel._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori