Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, sem vesela, da si ga našla! Upam, da bo tudi moj dišal in imel usnjate liste. Seveda, nimam pojma, s čim je moj oprašen.

quote="Poezija"1. Sejanec iz l.2014 OP Cardinal Hume je pognal dolgo vejo in na njej so trije srrednje dišeči cvetovi. Listje dvakrat večje na teh vejah in trdno, usnjato.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala./quote

Ampak tvoji letošnji, Poezija, to je noro! Kakšen pridelek, ne morem se jih nagledati!
Nazadnje urejal/a Melona 05 Jan 2019 09:42; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Melona

Evo ga, prvi letošnji popek! Ni mi mar, da je sejanec eno revše z osmimi cm višine, prvemu je vse oproščeno Laughing !

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

O ta pa bo dober. Hočem reči ima dobro zasnovo moči - steblo, listi, mislim da ti bo odrasel v sadikico, saj veš kaj s tem mislim. Seveda čakamo rezultat, še posebej od takih staršev, ki jih ima, komaj čakam kakšne barve bo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Poezija

Letos je zelo zgodaj začel cveteti sejanec iz leta 2014 The Healing Codes. Še vedno zglancan in zdrav da je veselje. Od lani ima za cca 6 lističev bolj bogate cvetove.
Zdi se mi, kot da so ročno izdelani klobučki iz živega krep papirja. Težko je ujeti njihovo barvo, uspelo mi je pri zadnjem, odpirajočem cvetu. Ima potencial tudi kot žlahtniteljski material. Spominja na kamelije.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

Letos imam končno polno gredo, zaenkrat odlično rastoče sejance, dobra sezona, kot sem se pogovarjala je enako pri Meloni. Melona a boš imela kmalu prvega cvetočega?
Moj prvi še ne bo tako kmalu - bo pa to sejanec mojega sporta AGVH, ki že sedaj kaže popolno različnost, saj je edini skoraj brez trnja.

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Veš kaj, tale zdravilna kamelija pa ima listje poklon ! Kako se blešči, res enkratno!

Sejancev, kolikor hočeš, ja, popkov tudi, cveta pa še nobenega. Prvi bo tisto revše zgoraj iz žlahtnitve BFY X LXIV. Neko čudno barvo kaže skozi špranje, se bojim, da bo na koncu kakšna najbolj navadna roza.

Zunaj se pri nas še nič ne dogaja. Na kupljenih vrtnicah in na mojih sejancih sicer so prvi popki, ampak do prvega cveta je še juhu časa. Najbrž čakajo kongres Wink .
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Poezija, ta sejanec je res nekaj posebnega!
Vedno rada pogledam sem, kako vama dobro gre!
Poezija

Ja, je res taka kot da bi jo polili s sijočim lakom Very Happy

Kaj jamraš, sejanec kaže čudovito barvo, kje ti vidiš roza??? Da ne govorimo, da je prvi cvet običajno svetlejši kot bo sicer. Po mojem ima barvo po očetu. In pokaži mi cvetove ko bodo.
Jaz bom kasnejša od tebe kot vidim. Pred časom sem pri treh premajhnih sejancih odstranila popke. Sedaj se mi ne da več čakati in bom verjetno puščala vse - pa saj sama veš, kako to izgleda. Smile
Tisti sejanci, ki so največji imajo plezalko noter, torej verjetno jih bo večina cvetela drugo leto. Sedaj imam 3 popke v prvem in drugem stadiju. Letos bom imela nekatere stare sejance, ki bodo prvič cveteli po 3 letih!

In ja, ko bova na kongresu bodo cveteli gotovo. A ti jih boš videla vsak dan, jaz pa bom 3 dni brez. Veš kakšna muka bo to? Samo da preživijo. Upam da ne bo vročine, kajti kdo se lahko zanese, da jih bodo zalili?
Ker je vse tako zgodaj bo tudi žlahtnenje letos prej in to kar 14 dni gotovo, če ne še več._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ha, ha, "kajti kdo se lahko zanese, da jih bodo zalili?" Sem ti že povedala, da jih poleti vlačim s seboj v Bohinj Embarassed ? In vozim do tam kot po jajcih, počasi, izogibajoč se lukenj, brez prehitevanja ... Bog ne daj, če bi bilo treba na hitro zavreti! Avto je črn in v prtljažniku bi jim lahko bilo prevroče, se pravi, da se najmanj dvakrat ustavimo, da jim prezračim. In potem je treba te pamžke še nekako nazaj domov spraviti Rolling Eyes . Sprva sem v obe smeri vso pot poslušala godrnjanje, pa da je to za v Begunje in take sočne. Zdaj se samo še smejimo in pri nalaganju dobim pomoč.

Če jih do kongresa presadiš v lonce, jih pripelji s seboj. Jim boš lahko vsak večer zaželela lahko noč Wink . Prostora imamo dovolj, okrog hiše in notri, ni panike. Pa še moji bodo imeli družbo.
Poezija

Ha, ha, ha - da jih presadim v lonce - tej so že bili v loncih in so presajeni v gredo. Naslednja lokacija je za izbrance le nova zunanja terasica.
Dobro družbo imaš, da si jih lahko selila. Kdor to lahko razume je res razumevajoč. Sem že razmišljala, če ne bodo dobili doma zalivanja pokličem pomoč od zunaj, da jih pride zalit. Ker tak ''žlahtniteljski material'' pač zasluži visoko spoštovanje (vsaj domišljava si lahko, da je tako, vsak ima svoje veselje). Laughing_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Jasno, če sam ne verjameš v potencial, kdo bo Laughing ?
Odgovori