Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2017
mravlja je napisal/a: |
Ampak, zemlja ima ze kar lepo temperaturo. http://meteo.arso.gov.si/met/sl/agromet/recent/tsoil/ Mi je zanimivo, da ima temperatura zemlje v Celju celih 3st.C vec kot v Ljubljani. So te temperature za presajanje v rastlinjak se vedno prenizke? |
V rastlinjak bom presadil na prosto pač še ne._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Dajte no, ne me strašit z grdim vremenom! Eno sadiko imam že na vrtu, vendar ne v zemlji, ampak v posodi. Prezimovačka. Nekak ga vedno pozabim dati not v plastenjak. Ostali pa lepo po malem rastejo. Jaz raje ne naštevam, kake in koliko sort imam, ker sem presegla številko 50, pa nisem nameravala toliko različnih sort imeti
julijak je napisal/a: |
Dajte no, ne me strašit z grdim vremenom! Eno sadiko imam že na vrtu, vendar ne v zemlji, ampak v posodi. Prezimovačka. Nekak ga vedno pozabim dati not v plastenjak. Ostali pa lepo po malem rastejo. Jaz raje ne naštevam, kake in koliko sort imam, ker sem presegla številko 50, pa nisem nameravala toliko različnih sort imeti |
Če je verjeti možem, ki nam napovedujejo vreme bo 19- tega bolj kislo vse skupaj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Letos bom na vrtu poizkusil gojiti tudi "pod streho". Namen imam narediti ogrado iz kolov, čezenj in okoli pa naštimat polivinil. Pri dnu bi pustil cca 30cm zraka, na vrhu pa neke sorte loputo, ki bi se lahko odprla.
Rad bi namreč videl razliko med gojenjem na prostem in gojenjem pod polivinilom.
Ko bom zadevo sestavil, pošljem sliko. No, na enak način gojim tut paradajz, pa mi bolj ali manj kar lepo uspeva (mnja, lani je bilo žal res vse za na kompost).
Gledal sem namreč razne industrijske "tople grede", pa se mi zdijo predrage glede na dejstvo, da znam tudi sam marsikaj izdelati...
Imate kaj izkušenj glede tega?
Rad bi namreč videl razliko med gojenjem na prostem in gojenjem pod polivinilom.
Ko bom zadevo sestavil, pošljem sliko. No, na enak način gojim tut paradajz, pa mi bolj ali manj kar lepo uspeva (mnja, lani je bilo žal res vse za na kompost).
Gledal sem namreč razne industrijske "tople grede", pa se mi zdijo predrage glede na dejstvo, da znam tudi sam marsikaj izdelati...
Imate kaj izkušenj glede tega?