Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Turški fižol - Phaseolus coccineus

Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

Hvala brbr za dobrodošlico Smile. Super, velja Smile
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Mi ga imenujemo turek in ti ga lahko preskrbim.Pošlji naslovna SZ._________________Narava vse povrne!
Elenchycherry

Odgovor Napisal/-a Elenchycherry »

Hvala, ferdo36 - sem se že z brbr zmenila zanj. Smile
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ta fižol je meni prav najboljši, kljub malo bolj debeli lupini.
Na domžalski tržnici ga redno prodaja vsaj en ponudnik. No, prejšnjo soboto pa kar trije.
Sem dal nekaj semen na stran in ga bom naslednji teden posejal.
Prekle sem že pripravil. 8 smrekovih sušic, katerim sem pustil 2-3 cm štrclje od stranskih vej, potem sem jih pa še impregniral in 2x prebarval z lazuro.
Bodo 4 semena na eno preklo preveč ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje ne, navadnega se sadi 8 do 10 semen, ta je bolj raščav, ampak, če so sušice močne, bi prenesle še kakšno zrno več, bi rekla.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ja, saj ravno zaradi te njegove menda zelo košate rasti sem mislil, da bi dal raje kakšno zrno manj.
Prekle pa so ( zaenkrat ) še zelo močne !
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Bi bil kdo pripravljen odstopiti par zrn svetlo vijoličastega laškega fižola, pa obeh odtenkov rjavega?
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ravnokar sem na fb našla tole kmetijo in prebrala, da je turški fižol trajnica Rolling Eyes . Ga kdaj pustite za drugo leto?

Ekološka kmetija Kapl
2. december ob 21:28 ·

Turški fižol je trajnica. V zemlji naredi gomolje, ki lahko prezimijo. Ta rastlina je bila posejana leta 2013. Vsako leto zraste, lepo cveti, dela senco vinski trti in obrodi normalne plodove._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz korenine vedno pustim v zemlji, a do zdaj nikoli ni drugo leto nič zrastlo iz njih._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Drži, podatki pravijo, da je trajnica. Gotovo pa morajo korenine biti v ustreznem okolju, da preživijo zimo. Je pa zame to tudi novo spoznanje.
Odgovori