Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
Pika, Native Sun je res bolj slabo kalil. Ampak, ker sem "polapismen" , nimam točnih podatkov, koliko in kdaj - se je dogajalo, klub temu, da nastavim tabelo za posamezne setve .
Sem ga pa dosejal, torej prva setev ni bila uspešna.
Zgornji, za na grede, so v 2 dl lončkih. Verjetno, našel sem jih doma, držijo pa čisto do roba nekaj manj kot 2 dl._________________mfranc
Sem ga pa dosejal, torej prva setev ni bila uspešna.
Zgornji, za na grede, so v 2 dl lončkih. Verjetno, našel sem jih doma, držijo pa čisto do roba nekaj manj kot 2 dl._________________mfranc
Bicikel je napisal/a: |
Vidim, da ti sorta 42.days tudi bujno cveti. |
Res močno cveti, moram drugo leto to upoštevati .... .
Že dolgo je cvetela ta, recimo druga etaža, nakar naprej ni šlo nič. Šele dva dni nazaj sem jih preselil v večje lonce. Iz sedem litrov, v 14 litrske, upam, da se kmalu začnejo dogajati bunkice._________________mfranc
Terasa je usmerjena na jugozapad.
Ne najslabši položaj, ampak daleč od dobrega - ki ga še vedno sanjam .
Ne vidi jutranjega, najbolj vrednega sonca, ki prikuka na teraso šele opoldne, potem pa pozno popoldan "zažiga" kot norec!
Ko bi vsaj bila orientirana na jug, sanjam pa jugovzhod ._________________mfranc
Ne najslabši položaj, ampak daleč od dobrega - ki ga še vedno sanjam .
Ne vidi jutranjega, najbolj vrednega sonca, ki prikuka na teraso šele opoldne, potem pa pozno popoldan "zažiga" kot norec!
Ko bi vsaj bila orientirana na jug, sanjam pa jugovzhod ._________________mfranc
Eno začetniško vprašanje glede gojenja paradižnika.
Ali lahko posadim po dve sadiki v en kvadraten 10L lonec (morda je to celo 15L)?
Ne vem kako velike korenine običajno naredi paradižnik.
Imam pa dve različni vrsti, eden je češnjev paradižnik, drugi pa klasični (ne vem imena).
Imam pa po več sadik vsake vrste.
Pa še eno vprašanje...ali naj v substrat zamešam tudi kaj perlita (ker ga imam viška)? Kakšno razmerje?
Ali lahko posadim po dve sadiki v en kvadraten 10L lonec (morda je to celo 15L)?
Ne vem kako velike korenine običajno naredi paradižnik.
Imam pa dve različni vrsti, eden je češnjev paradižnik, drugi pa klasični (ne vem imena).
Imam pa po več sadik vsake vrste.
Pa še eno vprašanje...ali naj v substrat zamešam tudi kaj perlita (ker ga imam viška)? Kakšno razmerje?
mfranc,madonasvetakatra kolk imaš lepe sadike.
ikar.vse je odvisno kakšno sorto imaš.Češnjevci so ponavadi veliki in imajo radi na komot rast,zato bi jaz samo po 1 sadila._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
ikar.vse je odvisno kakšno sorto imaš.Češnjevci so ponavadi veliki in imajo radi na komot rast,zato bi jaz samo po 1 sadila._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/