Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
Zanimivo, meni so se pa vedno češnjevci zdeli najmanj občutljivi, pa edini so mi rasli v loncu v navadni vrtni zemlji, da je bilo celo kaj omembe vrednega plodov. Hvala.
ikar, tisto kar vmešam jajčne lupine v prst, jih samo posušene zdrobim in vmešam. Verjetno tudi s svežimi ni problema, ne vem. Moje so vedno suhe, ker jih celo zimo zbiram v škatli, potem samo malo pohodim in vmešam.
Ti pa res predlagam, da si prebereš še kako drugo mnenje, jaz nisem ravno strokovnjak, je na forumu več drugih, ki obvladajo gojenje paradižnika v loncih. Jaz grem navadno po liniji najmanjšega odpora (beri: najmanjših stroškov).
ikar, tisto kar vmešam jajčne lupine v prst, jih samo posušene zdrobim in vmešam. Verjetno tudi s svežimi ni problema, ne vem. Moje so vedno suhe, ker jih celo zimo zbiram v škatli, potem samo malo pohodim in vmešam.
Ti pa res predlagam, da si prebereš še kako drugo mnenje, jaz nisem ravno strokovnjak, je na forumu več drugih, ki obvladajo gojenje paradižnika v loncih. Jaz grem navadno po liniji najmanjšega odpora (beri: najmanjših stroškov).
Še moji paradižniki.
Na prvih dveh so tisti za predsezono, ki jih imam v dnevni sobi, čez dan pa so ponavadi zunaj. Umetno dosvetljevanje so imeli samo na začetku, ko je bil dan prekratek, zdaj pa so že dolgo odvisni samo od naravne svetlobe.
Vsi so še zeleni, le en plod Stupice je postal za malenkost svetlejši.
Zaradi pomanjkanja prostora sem drugih 5 presezonskih preselila v rastlinjak za ponoči in podnevi, a tam precej zaostajajo. Očitno jim prenizke nočne temperature ne denejo dobro.
Tile so pa za glavno sezono. Ponoči so ponoči notri, podnevi pa zunaj:
Zdi se mi, da je letos vsem paradižnikom malce mrzlo, kar se jim pozna na rasti. Mislim, da so manjši, kot lanski ob tem času.
Na prvih dveh so tisti za predsezono, ki jih imam v dnevni sobi, čez dan pa so ponavadi zunaj. Umetno dosvetljevanje so imeli samo na začetku, ko je bil dan prekratek, zdaj pa so že dolgo odvisni samo od naravne svetlobe.
Vsi so še zeleni, le en plod Stupice je postal za malenkost svetlejši.
Zaradi pomanjkanja prostora sem drugih 5 presezonskih preselila v rastlinjak za ponoči in podnevi, a tam precej zaostajajo. Očitno jim prenizke nočne temperature ne denejo dobro.
Tile so pa za glavno sezono. Ponoči so ponoči notri, podnevi pa zunaj:
Zdi se mi, da je letos vsem paradižnikom malce mrzlo, kar se jim pozna na rasti. Mislim, da so manjši, kot lanski ob tem času.
-
- Prispevkov: 24
- Pridružen: To Apr 11, 2017 2:00 am
Od druge minute naprej zelo nazorno.
https://youtu.be/tHnOYcI6B44
https://youtu.be/tHnOYcI6B44
-
- Prispevkov: 24
- Pridružen: To Apr 11, 2017 2:00 am