Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Drobni gospodinjski pripomočki

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Gledala sem Top shopov rezalnik, ampak potem sem se odločila kar za Statusovega in mislim, da bo zadostoval za naše potrebe. Po pošti sem ga dobila v 1 dnevu in ga že preizkusila. Čiščenje je enostavno - podobno kot pri tistem iz Top shopa. Le posodica za zrezano zelenjavo bi bila lahko večja.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka, če se močno ne motim, Top-Shop prodaja Statusovega Wink . Vsaj svojčas ga je, novejših ponudb pa nisem gledala. Nicer-dicer pa mislim ni Statusov.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Nicer Dicer sem gledala. Najbrž res ni Statusov. Malo več različnih oblik lahko narežeš z njim, a mislim, da mi bo tole, kar imam, popolnoma zadostovalo.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz bom zagotovo ko ta zaradi polomljenih čistilnih vilic zagotovo kupila novega vendar preko ebaya, iz Nemčije se jih da zbidat že za okoli 10 eurov._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Vedno, ko vzamem v roke tale ODPIRAČ KONZERV sem navdušena, koliko funkcij je združenih v eni pripravici, samo pogruntat jo moraš in vse možnosti tudi uporabljat.

Hecno pa je, da še sami ne vejo, za kaj vse se ga da uporabit Surprised . Pozabili so napisat čemu služijo mini "škarjice". Drobno žičko že z morejo preščipnit. Z "rogom" si pa pomagam tudi, ko ne morem odpret kozarca za vlaganje, da pokrov toliko privzdignem, da ga odzračim.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tale POKROVKA ni dobra samo za zaščito proti škropljenju. Idealna je v vseh primerih, kjer piše (kuhati v napol pokriti posodi). Tista napol pokritost je meni vedno delala preglalavice: ali je pokrovka zdrsnila nazaj in je prekipelo, ali pa padla dol. Tale pokrovka ima ravno dovolj zračnikov, da odvaja odvečno paro, a kljub temu ne izhlapeva preveč, ker se je veliko v obliki kapljic nabere pod njo in pade nazaj. Dobra je tudi kot zaščita proti muham in podobnim insektom, kadar kuhamo zunaj. Preverjeno v praksi.

V kombinaciji s posodami, ki akumulirajo toploto (AMC in podobne) lahko nadomesti pečico. Najprej sprobajte tako speči par bedrc, enako, kot bi jih pekli v peči, potem boste pa sami videli kako in kaj. Upam, da še niso vseh razprodali, ker traja akcija že od 7. oktobra (bi že prej opozorila, pa sem prezrla). Če pa že, ponavadi podobne proizvode kmalu zatem ponudi še Lidl.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Končno, po nekaj letih mukotrpnega nalivanja vkuhane zelenjave v kozarce , sem kupila ustrezna lijaka - enega za široko in enega za ozka grla Very Happy . Konec z brisanjem pokapljanih kozarcev Very Happy very happy . Le kako mi to ni prišlo na misel že prej ? Embarassed puli lase .
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Muha, sedaj pa prosim hitro dodaj mesto nakupa in ceno. Oprezam nekaj časa za temi zadevami in če jih kje celo imajo - mi je pa cena previsoka Rolling Eyes
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pojdi v Mercator Tehniko. Tam imajo enega istega za več dimenzij (prepozno ugotovila Embarassed ) za manj kot 2 € . Sama sem enega kupila v Šparu, drugega v Merkurju precej dražje Evil or Very Mad . Je pa oni moj iz Špara od Fackelmana kaj "nobel". Tak, kot je, je za ta mičkene kozarčke prevelik, cev ne gre notri. Potem pa cev vzameš stran in "stožec" paše ravno okoli zunanjega roba kozarčka.

Še cene:
Merkur, Leifheit (3 leta garancije, ha!) http://www.merkur.si/lijak-leifheit-za-marmelado - samo za eno dimenzijo, to najbolj pogosto.
Spar: Fackelmann, 2,99 € za manjše premere.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

O, super, hvala. Tole so pa čisto OK cene.
Ne vem zakaj sem se vedno "spotikala" ob drage izdelke; pa imam običajno zelo selektiven vid in blaga z visokimi cenami sploh ne vidim Laughing Cool Laughing
Odgovori