Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Nekaj jih je že šlo v končne lonce. Padron, Red Savina, Black Pearl, Rocoto Red Giant Smile

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Tudi za rastlinjak ne vem kdaj jih bom dal v zemljo. Vsekakor po 20- setem. Je pa bolj kot ne vse v popkih. Crying or Very sad_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pajo, imas ti rastlinjak krit s folijo ali ploscami? Sicer pa za mraz tudi plosce niso prava resitev. Verjetno pomaga le ogrevanje.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

pajo je napisal/a:
Tudi za rastlinjak ne vem kdaj jih bom dal v zemljo. Vsekakor po 20- setem. Je pa bolj kot ne vse v popkih. Crying or Very sad

Ne hitet. Vsaj še 5-7 dni počakat da se bo vedelo za naprej z vremenom.
Drug teden pride kar močna ohladitev, žal.
atomc

Odgovor Napisal/-a atomc »

Pozdravljeni,
na sliki so moji "bolani" čiliji, listi se zvijajo, kodrajo.Ali je že kdo imel podobne težave in kako jih je rešil. Hvala za odgovore.

Ben

Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

atomc je napisal/a:
Pozdravljeni,
na sliki so moji "bolani" čiliji, listi se zvijajo, kodrajo.Ali je že kdo imel podobne težave in kako jih je rešil. Hvala za odgovore.

Ben

Običajno je to znak, da sadike potrebujejo dognojevanje.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Spiridon je napisal/a:
atomc je napisal/a:
Pozdravljeni,

Ben

Običajno je to znak, da sadike potrebujejo dognojevanje.

Tole je kar lepo skurjeno od gnojil ali pa česa tretjega. Nagibam se k gnojilom, ker so na površini zemlje, na grudicah kristalizirane soli in to je znak za njihovo visoko koncentracijo.

Kaj storiti? Zamenjati zemljo, morda poškropiti s katerim od alginih pripravkov proti stresu in upati, da jih čimveč preraste.
Pa v naprej se oboroži s potrpljenjem, ker imaš več koristi od pozne rastline, kot pa od skurjene.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Dobro poglej spodnjo stran listov. Mogoče imaš obiskovalce - uši.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

če je to skurjeno kot pravi juglans dodaj na vse to še zemlje, kar dva prsta in malo manj zalivaj. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem imel posobno situacijo lansko leto pri eni papriki in enem čiliju v loncu ter pepinu na njivi.
Pa nisem dodajal nobenih umetnih, mineralnih gnojil.

Kar en čas so te sadike potem hibernirale v takem stanju,nato je naprej odgnalo normalno tkivo, vendar je bil končen pridelek slab.
Odgovori