Bučke - rahlo pikantne za zimo
-
- Prispevkov: 270
- Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
A da ne da?
Jaz sem pa mislila, da brez malo truda pridem do nove runde
.
Zdaj pa zares, sem vesela, da vama je všeč (ali samo ženi?). Mene je tale okus, ko sem ga prvič poskusila kar sezul. No, jaz sem dala noter 1 žličko kurkume in eno curryja. Pri nas so se v teh letih tako naveličali bučk v vseh oblikah, da jih letos že skoraj nisem mislila sadit. Takole narejene pa jih papcajo vsi razen tamalih vnukov. Res krasen način, da bučke spraviš v promet. Tvoji špageti so mi bili zelo všeč
.
Smo že testirali prvo varianto in drugo z manj sladkorja ter želinom, pa je oboje super in ni neke razlike v okusu, le sladkost se nekoliko manj čuti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
![Crying or Very sad](images/smiles/icon_cry.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Zdaj pa zares, sem vesela, da vama je všeč (ali samo ženi?). Mene je tale okus, ko sem ga prvič poskusila kar sezul. No, jaz sem dala noter 1 žličko kurkume in eno curryja. Pri nas so se v teh letih tako naveličali bučk v vseh oblikah, da jih letos že skoraj nisem mislila sadit. Takole narejene pa jih papcajo vsi razen tamalih vnukov. Res krasen način, da bučke spraviš v promet. Tvoji špageti so mi bili zelo všeč
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Smo že testirali prvo varianto in drugo z manj sladkorja ter želinom, pa je oboje super in ni neke razlike v okusu, le sladkost se nekoliko manj čuti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 654
- Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Huh, jaz sem šele včeraj ugotovila, da premorem podoben rezalnik zelenjave kot ga ima Viktor, sem ga enkrat kupila pri enem privatniku blizu Ljubljane in naj res lahko narežeš zelenjavo v take špagete, potem pa še samo prečno. Kocke so potem 4 mm, kar je za ta shranek čisto OK._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 9546
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
- Kraj: Rimske Toplice
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Spet sem nabrala materiala za trikratno količino po receptu. Bučke sem najprej zrezala na liste na 3,5 mm, nato po dolgem spet na drobno narezala, pa še prečno....Imam krasen nož, ampak s tako količino sem se kar narezala...
Spet sem malo eksperimentirala in dala polovico sladkorja, kis sem dala balzamični in navadni beli, za želiranja pa vzela tisti Ekstraželin za marmelade, pa je še bolj lepo želiralo. Pa tudi v pečico sem dala na 90 st., ker upam, da mi te runde ne bodo v treh dneh pojedli.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Spet sem malo eksperimentirala in dala polovico sladkorja, kis sem dala balzamični in navadni beli, za želiranja pa vzela tisti Ekstraželin za marmelade, pa je še bolj lepo želiralo. Pa tudi v pečico sem dala na 90 st., ker upam, da mi te runde ne bodo v treh dneh pojedli.
![](http://shrani.si/f/2B/U0/2njvM9Yx/1/p1010517.jpg)
- Plamenka
- Prispevkov: 9664
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Danes sva tudi midva z možem naredila te Marijine bučke. Samo iz enojne količine, ker sem bila skeptična, če mi bo sladko kisel okus sploh všeč. Z rezalnikom čebule se lepo nareže vse skupaj. Je kar okusno, čeprav je narejeno šele par ur. Tako da Marija, res hvala za recept.
Žal ste očitno gartlčani pokupili vsa gorčična semena. V Intersparu jih niso imeli, v DM, Tušu, Mercatorju tudi ne, tako da so te bučke brez njih. Metuljc, katera trgovinica v Kosezah prodaja gorčična semena? Bi prej telefonirala, če imajo še.
Žal ste očitno gartlčani pokupili vsa gorčična semena. V Intersparu jih niso imeli, v DM, Tušu, Mercatorju tudi ne, tako da so te bučke brez njih. Metuljc, katera trgovinica v Kosezah prodaja gorčična semena? Bi prej telefonirala, če imajo še.