Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Evo, sem sršena zamenjal z večjim, pa še vedno ni pol tako velik, kot je prišel z aparata. Wink
Robertino

Ena iz lažje kategorije, z istega češmina.

Nazadnje urejal/a Robertino 02 Maj 2017 11:38; skupaj popravljeno 1 krat
Robertino

Astra.

Robertino

Rododendron.

Robertino

Grem bolj na tesno mimo cepljene bukve in odpade veja debela kot palec. Pogledam od blizu in zagledam tega črva, v izglodanem kanalu tik pod lubljem.
Ni več med živimi.

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

jajks, Robertino! daj odpri eno temo za rastline in drugo za žuželke - v pričakovanju ene lepe rožice me je tale gosenica kar stresla Laughing Laughing Laughing

Saj se hecam ... Smile ... hvala, ker nas izobražuješ.

(aja, pa kot ljubitelj narave ne smeš takoj ubit žuželk, katerih namena ne poznaš .... ti, ti, lump )
Robertino

He, he, mene je tudi, ko sem ga videl v živo. Namen tega je bil zagotovo, da se do sitega nažre, ne glede na to, kakšno škodo pusti za seboj.
Iščem, kaj naj bi bil, pa še nisem našel. Ličinki bukovega in alpskega kozlička nimata "čelade", niti teh črnih pik po telesu, sta le odebeljeni na glavi. Ga kdo pozna?
Robertino

Ga že imam: Zeuzera pyrina - jesenov zavrtač.
Moj se je zmotil in napadel bukev Laughing .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Robertino je napisal/a:
Ga že imam: Zeuzera pyrina - jesenov zavrtač.
Moj se je zmotil in napadel bukev Laughing .

Nak, ni se zmotil, po imenu sodeč bi moral biti, a, po virih lahko vidimo, da gostuje na kar precej drevesih. Vir.
Robertino

Ti zlomek. Moram jutri pregledati še ostale veje. Tam, kjer je vstopil, je podolgovata luknja. Mogoče je še kje kakšna? Ga ne nameravam gostiti samo zato, da ga bom lahko slikal. Cool

Figula, izgleda, da sem naredil dobro delo, ko sem ga skrajšal za glavo. Wink

http://www.kis.si/f/docs/Entomologija/Zeuzera_pyrina-jesenov_zavrtac_ali_modro_sitce-biologija_in_ukrepanje_MS_okt.pdf
Odgovori