Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ta bo še delala efekte na soncu, mogoče bo to že letos videti, drugače pa zagotovo drugo leto. Rdečina že prihaja ven, boš videla kaj bo še delala..._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Lepo in graciozno se stara Smile
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plamenka, brez pretiravanja, takega oz. tako močnega vonja nima nobena od mojih sejancev in nobena od cca 80 kupljenih, pa imam tudi Kazanlik.

Poezija, iz tvojih ust v prava ušesa. Ampak ne glede na izgled cveta jo bom obdržala zaradi vonja. Morda ga kdaj prenese na potomce.

Figula, ti vse sorte probavaš. Kako bi človek še zase eno graciozno staranje uštimal Wink ?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Melona, čisto možno, da si lastnica nove najbolj dišeče vrtnice na svetu! Res škoda, da se vonja ne da prenesti na računalnik.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Melona, poskusi še trajajo, podatki zbirajo, rezultat še ni dorečen Cool
Poezija

Kaj res, tak vonj! Kdo ve, potem bo to lahko vrtnica, ki bi se pridelovala za pridobivanje slovenskega parfuma. Naj se zgodi Very Happy_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Dovolj je bilo, danes sem cvet odstrigla. Nians ni izgubil, se je pa zvečer še normalno zaprl, zjutraj pa na eni strani ni popolnoma iztegnil venčnih listov. Aja, pa ko sem cvet razstavila, sem lahko venčne liste tudi natančno preštela; 19 jih je.

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pa ima belo črto na enem listu! Kaže, da bo zanimiva vrtnica.
Uporabniški avatar
Melona

Glede črtic si nisem na jasnem, ali so res barvne ali posledica zvitja venčnih listov, ko so bili še v popku. Sem gledala in gledala, pa še zdaj ne vem. Ko jo takole na sliki gledam, se mi zdi, da niso od zvitja Confused.
Poezija

Ženska kaj res ne vidiš!!!! Sem rekla da je črtasta. Saj veš da jaz vidim na kilometre take stvari. Že prvič sem ti hotela še težiti da poglej. Seveda imaš črtice in te se bodo na soncu vsakič znova in znova preobražale. Drugo leto bo vrtnica drugačna, tretje leto dokončna. Dokaz spodaj.

Pravkar je zacvetel moj sejanec Purple Splash x Abraham Darby. Sejanec križan v letu 2014, kalil pozno - konec leta 2015, prvič zacvetel lani. Dala sem mu ime Proteus Anguinus Rose. Letos me je znova presenetil.

Presenetil me je zaradi malenkost večjega cveta, ter bolj roza barve. Lani je bila ta roza lososna. Le v začetku, ko se razpira kaže te rumeno oranžne odtenke. Vonj je ob razprtju srednji a tisti lep, ki sem ga zavohala pri Goethe v Arboretumu, samo ne tako močan. Sedaj čez tri dni ima cvet manj vonja. Melona ti si mi rekla kakšen je ta vonj, kako se mu reče?
Zdrava, najvišja veja je okrog 91 cm.

Na HMF sem napisala kako sem prišla do tega imena. Če ime pride samo po sebi, se po temu ravnam. Ko sem hodila po stopnicah proti gredici in razmišljala kako bi dala ime tistemu roza polnemu sejancu, ki raste poleg nje mi je prišlo ime Proteus! Pa ne za to roza vrtnico, ampak vedenje, da gre za ime tiste poleg. Moram reči, da me je to začudilo. Šla sem gledat vrtnico, takoj nato tečem v sobo gledat slike človeške ribice na internet in prav stisnilo me je, ko sem prepoznala podobnosti barve in kombinacij a v bolj zamolklih tonih. Tako je ta vrtnica dobila ime. Mislim, da bo ta roza taka v hladnejših vremenih, v toplem vremenu pa bo verjetno dobila lososni pridih._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori