Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pozeba 2017
Kot zanimivost...
Čas do ponovnega olistanja po pozebi:
- 3 leta stara gledičija: 3 dni (ta je res dirkalna)
- odrasle evodije in mehurniki, robinije razne (pseudoacacia, neomexicana, luxurians) brez velikih variacij glede na starost: 2-3 tedne
- lani sajen 2 leti star vitex: poln mesec (danes je prišel k sebi)
- mlade evodije: jih povečini še ni nazaj in vprašanje, ali bodo
Čas do ponovnega olistanja po pozebi:
- 3 leta stara gledičija: 3 dni (ta je res dirkalna)
- odrasle evodije in mehurniki, robinije razne (pseudoacacia, neomexicana, luxurians) brez velikih variacij glede na starost: 2-3 tedne
- lani sajen 2 leti star vitex: poln mesec (danes je prišel k sebi)
- mlade evodije: jih povečini še ni nazaj in vprašanje, ali bodo
Vam hibiskusi letos normalno delajo?
Meni ne, doslej sem imel normalno tendenco, da so bili grmi vsako leto večji, z več (preveč ) poganjkov, letos je pri kakšnem grmu iz tal prilezlo samo nekaj poganjkov, trije, štirje, drugje pa v enormnem številu, recimo dvajset poganjkov. velja za roza Newbiscus Mauvelous, najslabši je rdeči Red Sky, komaj leze iz zemlje.
Malo sem sumil tudi pozebo, sumi se mi potrjujejo sedaj, ko mi v predhišnem ronduju cvetijo Irisi. Tudi skoraj invazivna roža , vsako leto jih je več; letos pa bistveno manj kot lani. V treh grmičih, so pridelali samo dva cvetova .... _________________mfranc
Meni ne, doslej sem imel normalno tendenco, da so bili grmi vsako leto večji, z več (preveč ) poganjkov, letos je pri kakšnem grmu iz tal prilezlo samo nekaj poganjkov, trije, štirje, drugje pa v enormnem številu, recimo dvajset poganjkov. velja za roza Newbiscus Mauvelous, najslabši je rdeči Red Sky, komaj leze iz zemlje.
Malo sem sumil tudi pozebo, sumi se mi potrjujejo sedaj, ko mi v predhišnem ronduju cvetijo Irisi. Tudi skoraj invazivna roža , vsako leto jih je več; letos pa bistveno manj kot lani. V treh grmičih, so pridelali samo dva cvetova .... _________________mfranc
crtj je napisal/a: |
Lpmami, ribezi in josta bi sodeč po lanskih vtisih lahko bili OK,... |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Metuljc, zaenkrat ni videti kakšne večje škode. Le glede joste me skrbi, kdo bo prej, midve s sestro ali škorci. Pa mogoče ne bo hudega, ker je dovolj namočeno in niso žejni. Se mi zdi, da v vročini in suši še bolj navalijo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova