Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Melona, evo nadaljujem tudi jaz s to barvo.

Končno se je odprl sejanec iz leta 2016 Minerva x Blue for you. Lani je cvetel samo enkrat, potem pa nerazumljivo začel rasti v višino - do sedaj enega metra. Nobene druge veje in nobene stranske veje.
Verjetno je to genska napaka, a ko bodo odcveteli popki, bom odrezala dve tretjini veje, da vidim, če naredi krošnjo. Večji cvet velik 8 cm in zelo dišeč. Opaziti je že tudi modrikasti ton, ki se bo po mojih
izkušnjah še povečal s starostjo cveta.

Proteus je naredil novi cvet, 9 cm, objavljen na HMF. Tisti zadnjič je bil malo razkuštran, kasneje sem
ugotovila, da ga je objedla mala gosenica in je malo razpadal.

Prva bunka v gredi se razpira že sto let, a še nič iz nje in bog pomagaj, mislim da ne diši niti za vzorec... se bom bremzala... Wink_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, Doli.

Poezija, dobra barva, kajne? Sicer pravijo, da je to barva genijev in norcev Wink Laughing . Lepo se vidi modre odtenke, čuvaj ga, meni se zdi zlata vreden sejanec. Za pleme Laughing ! Rast bo lahko tudi čedalje bolj posebna, kar je lahko tudi čedalje večji plus!
Poezija

Ja, razmišljala sem v tej smeri. Kje piše, da mora biti taka in taka. Lahko bo taka, da jo boš vtaknil tam, kjer ti v rožniku seva luknja. Very Happy Vsaka stvar ima svoj namen. Vsekakor bom delala z njo, a sem bila ta vikend v veliki gužvi in zamudila prah na njej in še kateri. Danes prvič poizkušam z žlahtnenjem, zelo sem pozna._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Čudovite stvari vam uspevajo, moj poklon! ;)
Uporabniški avatar
Melona

Včerajšnje dogajanje.

OP Papyrus 1_1, višina ob prvem cvetu 16 cm, 10 venčnih listov, šibak nežen vonj po vaniliji, premer cveta 6 cm, včeraj

In danes, ko se še ni povsem prebudil

OP Papyrus 3_1, višina ob prvem cvetu 18 cm, ne vem števila venčnih listov, težak sladkoben vonj, premer cveta dobre 3 cm

OP Papyrus 3_2, višina ob prvem cvetu 18 cm, cca 20 venčnih listov, nežen vonj, ki ga ne znam opisat, premer cveta skoraj 4 cm

Starejši zunaj posajeni sejanci so bogato opopkani, cveti pa še nobeden.
Poezija

Opa, ta Papirus je dobra mama. Sejanci luškani, veliki in dišeči. Ta tvoja terasa na kateri jih imaš pa pravi zaklad, saj vidim kako jim paše.

Meni namreč sejanci v gredi trpijo. Moram jih zalivati in tako pride do rahle plesni zaradi tople zemlje. Ni idealno imeti sejance v gredi tu na primorskem. Bolje hladen rastlinjak a kdaj bo to..._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Spet novi, lepi sejanci!
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lepi, predvsem ta na drugi sliki mi je tako lustkan._________________CARPE DIEM
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Obe sta zelo lepi, če pa še dišita, je to zadetek v polno.
Uporabniški avatar
Melona

Hvala vsem. Punce, toliko popkov hkrati, kolikor jih je te čase, še nisem imela.
Odgovori