Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Nazadnje urejal/a htf_lover 16 Maj 2017 21:22; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danes sem sadila na gredo prvih pet paradižnikov. Končno! Sem si zadala nalogo, da pred Zofko ne gredo ven, a sem jih že precej naveličano prenašala z enega balkona na drugega, z dopoldanskega sonca na popoldanskega.
Zdaj naj pa veselo rastejo, brez utesnjenosti!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Pozdravljeni.

Letos mi kar precej sadik različnih sort hodi viška. Če ste zainteresirani, vam jih lahko po simbolični ceni prodam(in delno podarim), ker drugače bodo šle na dno visoke grede. Sem iz okolice Ptuja, lahko pa jih dostavim tudi do Maribora.

Če je kdo zainteresiran, mi lahko piše zs.

Še seznam sort, katerih sadik je na voljo:
https://drive.google.com/file/d/0B4iXLbPlGBGyLTRZaE44Mjh1REU/view
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Včerajšnja bera mojih štirih grmičarjev. Preden so bili izgnani iz raja - terase Wink

Danes še vedno malo žalujejo, nič niso bili pripravljeni za zunanje pogoje.

Danes jih pošpricam z Protifert LMW, enako tudi vrtne paprike, imajo isti problem._________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dobra bera, čestitke! In dobri paradajzki Wink Very Happy . Računaš, da bo zaradi selitve kaj zastoja v zorenju?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Priden mfranc. Zelo lepo. Vaše seme dalo lepe sadike. Hvala._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zelo lepa bera, MFranc! Moji niso tako pridni. Vsakih par dni naberem nekaj plodov. A pridejo zelo prav, ker je do glavne sezone še daleč, saj posamezni komaj začenjajo cveteti.

Shrani.si končno spet dela. Wink
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ko bom velik, bom tudi jaz imel paradajz že maja ! njami
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Franc in plamenka, pa vidva sta svetovna prvaka. Pri meni šele pošteno cvetijo in bom vesel, če bodo prvi plodovi zreli v drugi polovici junija!

Kapo dol!_________________kar zraste pač zraste
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

To pa je paradiznik in pol...

Mfranc in Plamenka, se na okusu kaj pozna, da je zgodnji... - verjetno s poletjem se pridobiva tudi na okusu?
Odgovori