Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizki stročji fižol Tema

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Nizki stročji fižol Tema

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Kdo pozna to sorto? Baje se dobi seme samo v Italiji.
Dobila sem ga malo od enega pokojnega gospoda, ki je rekel, da seme kupuje v Trstu. Ker je zelo dober, kdo ve, kje ga imajo?

hvala._________________Lp, Živa
živa

Ker ga ne poznate, moram napisati, da sem ga kupila v Marinazu čez mejo. Ostalih semen nimajo kaj dosti izbire, le radičev malo morje.
imajo veliko sort nizkega fižola, ki ga pri nas ne prodajajo.
ostajam pri preizkušeno odličnem Temi.

toliko o mojem obisku v Marinaz._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Daj, prosim, povej kaj več o njem._________________naredimo svet lepši
živa

Brbr, oprosti, šele sedaj sem odprla.
Zame je odličen, zeleni okrogli stroki, hitro se skuhajo, maslenega okusa, nima nitk, dokler ni čutiti zrn v njem.
Nobeden pri nas ni takšen. Sem sadila ves razpoložljivi fižol iz slovenske ponudbe, pa ni noben tako dober. Obilno rodi. Jeseni obstane in rodi do slane. Cveti belo.
Ker sem pred parimi leti dobila seme pri kmetu v Rovinju, sem si ga seveda semenila. Žal mi je lani postal ves rjast. Moja napaka, semena nisem razkuževala.
Če hočeš, ti pošljem za vzorec kupljeno seme.
V Marinazu imajo res kar nekaj sort fižola, nam neznanega._________________Lp, Živa
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Živa, bi prosila za par semen. Ni treba zdaj, lahko jeseni, ko boš pridelala svoje seme. bi ga probala posadit naslenje leto. Zdaj imam površine namenjene fižolu že povsem zasedene._________________naredimo svet lepši
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Če je možno, bi tudi jaz pristavil piskrček, ali, če bi kdo bil pripravljedn kupiti in razposlati.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

živa je napisal/a:
Brbr, oprosti, šele sedaj sem odprla.
Zame je odličen, zeleni okrogli stroki, hitro se skuhajo, maslenega okusa, nima nitk, dokler ni čutiti zrn v njem.
Obilno rodi. Jeseni obstane in rodi do slane. Cveti belo.
Ker sem pred parimi leti dobila seme pri kmetu v Rovinju, sem si ga seveda semenila. .

Lahko potrdim. dobila seme od prijateljice iz Trsta. Edina težava je, da mi ga je škoda pustiti za seme - zato ga tudi žal nikoli ne doniram v gartlc škatlo. Ga pa toplo priporočam.
živa

Iz tega razloga ga tudi jaz ne semenim oz. včasih mi nastanejo mastni madeži po njem.

ko ga bo zmanjkalo, pa spet v Trst oz. naročim pri Piki99 (oz. ona pri njeni prijateljici, če bo za). Sem iskala po netu kakšno vrtnarijo v Trstu in našla, ko sem morala na letališče po sodelavce iz službene poti. Leta nazaj._________________Lp, Živa
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Drage moje, tudi jaz prosim za seme tega stročjega fižola.

Če ga boste kaj nabavljale... mislite tudi name, Hvala

Pri nas veliko stročja pojemo v obliki juh in solat in se že sedaj veselim takega, ki dobro obrodi.

Lepo bodimo, Mil
Odgovori