Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

AA, si me pa res razveselila z identifikacijo zverinice. Tudi jaz sem jo že opazila med vrtnicami. Morda je iskala ravno zlate minice Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Obarvanost je točno prava. Meni se sicer še vedno sanja, da ima pokrovke na krilih... Bom jutri še enkrat poskusil.

Če je to to, potem jo torej dejansko zanima zastirka / zemlja in ne paradajzki. Super, hvala.
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Današnji dež mi je paradižnike kar dobro namočil. Zanima me ali svetujete, da ga prešpricam s tisto z mešanico sode bikarbone + jed.olja + detergenta (receptura se omenja v eni izmed sosednjih tem), da zaščitim pred plesnijo?

Ali bi to moral narediti preden mi ga je namočilo, ali pa lahko to še sedaj?
Ali moram počakati, da se najprej posuši?
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Ikar, počakaj, da se listje popolnoma posuši, potem pa lahko poškropiš s sodo bikarbono. Na mokro listje ne bi imelo nobenega smisla škropiti.

Najbolje je, da to narediš po vsakem močnejšem deževju, saj takrat dež spere sodo bikarbono in je potrebno postopek ponoviti._________________kar zraste pač zraste
ikar

Odgovor Napisal/-a ikar »

Kako je pa potem s špricanjem foliarno z gnojili potem ko smo že našpricali s sodo bikarbono? Ali potem tisto sploh pride do lista, če pa soda bikarbona morda preprečuje da pride do lista?
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Tega pa ne vem, saj ne gnojim foliarno, vendar pa mislim, da lahko potem gnojiš foliarno, saj takrat sigurno ne pošpricaš tako močno, da bi sodo spralo iz lista.
Jaz bom pošprical s sodo danes zvečer._________________kar zraste pač zraste
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

jaz sem jih foliarno z kalcijem pognojil v nedeljo pomoje, do vceraj, ko je dezevalo so vsrkali kar so imeli za vsrkat? Da ne gnojim spet in pocakam nasl. nedeljo. ( 10-14 dni) Morem pa gnojiti, ker imam grozno zemljo in zacne "gnjiti" zrel plod._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Jaz pa mislim da je foliarno gnojit smiselno le takrat ko je potrebna hitra intervencija. Kalci je najbrž v nitratni obliki in se lahko bojimo premočnega doziranja dušika. Se mi zdi bolš večkrat po malem dodajat kalcinitrat na zemljo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Proti gnitju na konici zaradi pomanjkanja kalcija je zelo preprosto in učinkovito škropljenje s CalPhos._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Proti plesni jaz špricam 1x tedensko - preventivno. Uporabljam preslico, ali sodin pripravek ali surovo mleko ali kefir. Slednja dva sta se lansko leto odlično izkazala. Škropim tudi ob močnem dežju, še na mokre liste... letos še nisem začela, a bo treba...

Pravijo, da se s kalcijem foliarno gnoji v vročini, ker takrat rastline ne morejo črpati kalcija preko korenin iz zemlje. Mislim, da zdaj še ni bilo tako vroče._________________naredimo svet lepši
Odgovori