Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Canon EOS 40D. Bolj kot aparat je pomemben objektiv in ta je makro 100. Pri teh zadnjih slikah sem si za zunanji fleš izdelal nastavek - difuzor iz plastenke in dveh jogurtovih lončkov. Rezultate vidiš tukaj. Če bi žužki bolj potrpežljivo pozirali in bi ne lezli in letali vsepovorek, bi s stojalom kakšen posnetek pridobil na ostrini, a to žal ne gre. Tako blizu že minimalen premik žužka ali pa aparata povzroči neostro sliko. K sreči se nekaj te neostrine pri pomanjševanju slike izniči.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ejoj, že vidim, da meni niti najboljši aparat ne bi pomagal, vedeti bi morala veliko več kot samo pritisniti na gumb...do takrat bom pa še naprej občudovala tvoje posnetke..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Robertino

Ne vem od kje se je vzel, reka Kokra je cca 200 m stran.

Še jih bom lahko slikal. Very Happy

NAJNEVARNEJŠA ŽIVAL NAŠIH GOZDOV!
Tale na sliki ni več nevaren.

Robertino

Gozdna jagoda, ki ni tista "prava". Plod ima okrogel in "sedi" na peclju, pri pravi gozni jagodi plod visi pod pecljem. Okus niti približno ni podoben pravi jagodi. Ni izrazit, še manj sladek. Ali kdo ve kaj več o tej rastlini?

Robertino

Par novih žužkov.

MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Robertino, to je indijski jagodnjak, Duchesnea indica, še ena invazivna vrsta, ki se je dokaj težko znebimo. Več tukaj: https://www.ljubljana.si/.../invazivn.../indijski-jagodnjak/

Sicer pa: izjemne fotografije ustvarjaš. približaš mi tisto, mimo česar običajno grem. Hvala.
Robertino

Hvala za oboje. Wink
Robertino

Bila sta smešna, prepirala sta se okoli "dreka", ki ga je nekdo "odložil" na list, čeprav je ta "okusna hrana" tehtala kdo ve kolikokrat več kot oba dva skupaj.

Nazadnje urejal/a Robertino 13 Jun 2017 22:43; skupaj popravljeno 1 krat
katarinav

Odgovor Napisal/-a katarinav »

Neverjeten si. Prava telenovela na listu,ki zasluži nadaljevanje. Kdo je zmagal? (več v naslednjem delu napete serije) Cool
Žužkosvet se meni zdi, kot da je en vzporedni svet, ki ga sploh ne vidimo/ne poznamo. Kot življenje na drugem planetu, s tem da ga imamo tukaj pod nogami.
Z veseljem pogledam tvoje slike in se potopim vanje in me odnese za nekaj minut v drugo dimenzijo. Moderno se temu reče, da prakticirava Čuječnost. Cool
Robertino

Wink
sem nekaj pomešal

Drugačna od prejšnje, z drugega zornega kota.

Nazadnje urejal/a Robertino 13 Jun 2017 22:42; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori