Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
-
Nad Ankaranom sem začel ljubiteljsko urejati njivo z lokalnimi sredozemskimi drevesi in grmičevjem, pa me zanima, ali je kdo tako prijazen, da mi odstopi ali proda za razumno ceno semena ali pa sejanec asimine. Lahko pa tudi kaj menjamo, saj imam do sedaj posajenih cca. 200 mladih dreves (predvsem oljk) in grmičevja. Hvala in obilo sadjarskih uspehov vam želim.
-
misoo83 je napisal/a: |
Asimina triloba oštećenje listova, u ovom videu možete videti koji insekt jede listove asimine. https://www.youtube.com/watch?v=hTlWGFYkMwI |
a je kdo ugotovil kaj nam grizlja asimino?
meni še ni uspelo najti
-
24.4.2017:
Andrej, mislim, da o tem potem ni bilo vec govora ...
in bi te prosil - enkrat, ko ti bo cas dopuscal - za opis posledic letosnje aprilske pozebe pri tebi. Kako so jo odnesle asimine, kaj ti je "slo", kaj ti je ostalo, kako si reseval situacijo?
In se ti ze v naprej lepo zahvaljujem.
AndrejK je napisal/a: |
Pri meni je bilo minimalno -5 stopinj C, pod 0 je bilo 7 ur, tako da je vse pomrznilo. Cvetje dokaj hitro samo odpada, vegetativni brsti bodo odpadli pozneje. Trganje poškodovanih brstov se mi ni zdo dobra ideja, saj za rastlino jih praktično več ni, pri trganju pa lahko poškodujemo kakšen del, ki je še v redu. Novi brsti bodo odgnali s spodnje strani pomrznjenih, nekaj cvetkov pa se bo razvilo iz rezervnih generativnih brstov (sedaj so veliki 2-3mm v premeru, še popolnoma rjavi, v kakšen tednu pa bodo ozeleneli, če so ok). LP, Andrej |
Andrej, mislim, da o tem potem ni bilo vec govora ...
in bi te prosil - enkrat, ko ti bo cas dopuscal - za opis posledic letosnje aprilske pozebe pri tebi. Kako so jo odnesle asimine, kaj ti je "slo", kaj ti je ostalo, kako si reseval situacijo?
In se ti ze v naprej lepo zahvaljujem.