Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Super - optimisticne novice od Optimista. Dobro jih zalivaj. Na kaksne osnove imas pa cepljene, na d. lotus?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Ne na lotus sem prlimal Rosejanko. na Hiratano in Tipota pa ostale. Tale je na Tipo-tu._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Hiratana iz nabave jeseni 2012 je čudovite rasti, cveti pa še vedno ne. Zanimivo je, da je listje opazno bolj temnozeleno od ostalih sort, ki so posajene v bližini. Vsa drevesca rastejo na južnem dobro osončenem pobočju (ne pri meni). Pozebe tam ni bilo ne letos, ne lani.

Kako se pri vas obnašajo Hiratane , ki so bile nabavljene isto jesen?
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

O´gošo, Jiro in Hiratana so najmanj pomrznila in letos obilno cvetijo.
Hiratana je imela najbolj bujno rast, zacvetela je po petih letih sajenja, zadnja od vseh posajenih tisto leto. Tipo in Vanila sta zarodila dve leti pred njim.
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Meni je letošnji kaki tipo šele sedaj začel odpirati popke in zeleneti. sem že skor obupal nad njim in ga enkrat zaradi mravelj v loncu že presadil.

Upam da bo tokrat vse v redu.
mravlja

Ant, ce prav razumem, ga imas v loncu - zanima me, v kako velikem? In kako velik je kaki?
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Lonec je velikosti fi cca 40cm. Kupljena šiba je bila visoka okoli 1,5 m z eno stransko vejo. Par cm nad to vejo sem po presajanju obrezal glavno šibo v upabju da se korenine okrepijo. Par tednov po tem je pričel zeleneti.
mravlja

Ant, hvala za odgovor.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Letos ena skrb manj, kaj storiti z obilico kakija Evil or Very Mad .

Takle mamo na Nikiti, prizadetih je 80% do 90% plodov

Tipo ima prizadetih (do sedaj Rolling Eyes ) 20% do 30% plodov

_________________mfranc
Connie

Odgovor Napisal/-a Connie »

To je zaradi pomanjkanja bora. V fitolekarni se dobi sredstvo (Folibor), s katerim poskropimo pred cvetenjem folikularno trikrat enkrat tedensko, enako pa naredimo tudi po cvetenju._________________Lp, Connie
Odgovori