Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2017

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A ti malo dražiš? Shocked
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Babaco, tole bomo pomnili do takrat, ko bodo zrele Wink !

Iz srca ti privoščim obilno letino in velja si zapomniti, da je dimljenje zakon.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kot zanimivost...

Čas do ponovnega olistanja po pozebi:

- 3 leta stara gledičija: 3 dni (ta je res dirkalna)

- odrasle evodije in mehurniki, robinije razne (pseudoacacia, neomexicana, luxurians) brez velikih variacij glede na starost: 2-3 tedne

- lani sajen 2 leti star vitex: poln mesec (danes je prišel k sebi)

- mlade evodije: jih povečini še ni nazaj in vprašanje, ali bodo
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Vam hibiskusi letos normalno delajo?

Meni ne, doslej sem imel normalno tendenco, da so bili grmi vsako leto večji, z več (preveč Cool ) poganjkov, letos je pri kakšnem grmu iz tal prilezlo samo nekaj poganjkov, trije, štirje, drugje pa v enormnem številu, recimo dvajset poganjkov. velja za roza Newbiscus Mauvelous, najslabši je rdeči Red Sky, komaj leze iz zemlje.

Malo sem sumil tudi pozebo, sumi se mi potrjujejo sedaj, ko mi v predhišnem ronduju cvetijo Irisi. Tudi skoraj invazivna roža Wink , vsako leto jih je več; letos pa bistveno manj kot lani. V treh grmičih, so pridelali samo dva cvetova .... Rolling Eyes_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

crtj je napisal/a:
Lpmami, ribezi in josta bi sodeč po lanskih vtisih lahko bili OK,...
Res je bilo tako. Črni ribez je rodil dobro, rdeči zelo obilno, josta je tudi zelo polna, kot po navadi. Nobenih posledic zaradi spomladanske pozebe. Komaj sproti obiram, zobljem in vkuhavam._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ti nič ptiči ne pomagajo, lpmami? Meni ni bilo pretežko obrati, sem imela nebroj kljunatih pomočnikov, ki pa, žal, niso nabirali v mojo posodo. Embarassed
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Metuljc, zaenkrat ni videti kakšne večje škode. Le glede joste me skrbi, kdo bo prej, midve s sestro ali škorci. Pa mogoče ne bo hudega, ker je dovolj namočeno in niso žejni. Se mi zdi, da v vročini in suši še bolj navalijo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

naša ogromna josta je že do zadnje jagode obrana (pa ne od mene Crying or Very sad )_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Josto sva s sestro že precej obrali, a ima še vedno kar nekaj jagod. Žal v bližini že slišim škorce puli lase_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori