Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rose 'Eden"

crtj-admin
Site Admin

Rose 'Eden"

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Čist sem se navdušila nad rajsko vrtnico, rose Eden. Jo ima mogoče kdo in bi lahko pogrešal kakšno vejico, da bi jo potaknila? Hvala.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

imam eden rose... le povej, kdaj se reže za potikanje. Wink
Sonceluna

O super. Prosim prisparaj mi kako vejico. Bom mal raziskala kdaj se jih lahko razmnozuje in sporocim.
A ti drugace lepo dela?
Sonceluna

Potaknjenci naj bi se delali ko odcvetijo vsi cvetki na vejici. Tako da ko bos rezala posusene cvetke malce vec odrezes:)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Podtaknjence vrtnic delam najraje v avgustu. Suh cvet odrežem, pri petem listu, liste poreže, dp 1 cm pri steblu in to tri. Dva lista pa pustim in jim samo pol listkov na vejeci lista pustim. S klinom naredidm tako globoko luknjo, da gredo tri očesa not, dva ostaneta zunaj. Pokrijem s kozarcem in pustim tako do konca maja naslednjega leta.

Lahko pa tudi sedaj. Po istem postopku samo, da pokrijem s Frucovo plastenko, ki ji dno odrežem in zamašek stran. Večkrat kar skozi luknjo zaliljem. Vse podtaknjence imam bolj v senci. Pri meni so v polsenci mojega mini vinograda. Lani sem jih podtikala, letos pred zimo gredo na stalno mesto.
Tako delam jaz
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sonceluna

Cinija najlepsa hvala za vse tele zelo uporabne info!
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

No super, mi pa vrtnica še lepo cveti, zdaj počasi končuje. Tako da čez kak teden verjetno lahko dobiš vejice.

Je morda katera že sprobala razmnoževanje vrtnic s krompirjem? Confused Very Happy
Takole:
https://www.youtube.com/watch?v=7_CBviZQqS8
https://www.youtube.com/watch?v=sqA9jG6QUvk

Very Happy Zgleda super!
Sonceluna

Aye sem bila vec tednov odsotna. A je se kaka moznost za vejico?
Oreo

Odgovor Napisal/-a Oreo »

Jaz sem jih letos potaknila v lonec. Če katera uspe, jo lahko spomladi oddam._________________Oreo
Odgovori