Po enem jabolku letošnje sezone ne moreš soditi prave oblike plodov, bi rekla. Počakaj na prihodnje leto, ko bo bera obiln(ejš)a.
Jablana - Malus domestica
-
metuljc
- Kraj: Rimske Toplice
-
mravlja
Zjutraj sem nasel le to, da je "mantet" kanadsko jabolko, o katerem pa na oni strani luze ne najdes prav veliko znanega (gardenweb.com - le 5 zadetkov). Sem ga pa zdajle z lahkoto nasel pri nas: http://www.stare-sorte.si/mantet.html in od tu tudi tele fotografije, ki jih pa meni danes ne pokaze vedno...

Jabolka sicer ni vec, mislim pa, da je sadjarvid imel kar prav in se obema z metuljc lepo zahvaljujem. Kaze, da je bil pri nas vcasih bolj razsirjen. Ce kdo ve se kaj vec o njem, njegovi rasti, oskrbi... bi pa prosil za dodatek.

Jabolka sicer ni vec, mislim pa, da je sadjarvid imel kar prav in se obema z metuljc lepo zahvaljujem. Kaze, da je bil pri nas vcasih bolj razsirjen. Ce kdo ve se kaj vec o njem, njegovi rasti, oskrbi... bi pa prosil za dodatek.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
-
vinkoz
Včasih si lahko v neugodni situaciji, ko imaš opravka z mimo-idočimi znanci, ko ti reče sinu.. " Vse lepo in prav, ampak zakaj si speljal te čudne buče na jablano?"
Pa sledi odgovor: " to so jabolke MANGA. Sicer ne bom potolkel rekorda iz DEE- 2011 g za najtežjo, bodo pa vseeno kapitalne."
P.S.Resnično nekateri niso še videli jabolk večjih od IDARED ali kaj podobnega, pa evo ,je prišla prilika.
lp. Vinkoz
Pa sledi odgovor: " to so jabolke MANGA. Sicer ne bom potolkel rekorda iz DEE- 2011 g za najtežjo, bodo pa vseeno kapitalne."
P.S.Resnično nekateri niso še videli jabolk večjih od IDARED ali kaj podobnega, pa evo ,je prišla prilika.
lp. Vinkoz
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Poletna rez https://www.youtube.com/watch?v=2OQNzj0Rvf4
-
aladin
- Kraj: radovljica
- Kontakt: