Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Črna malina - Black jewel
-
- Site Admin
Črna malina - Black jewel
(Prenos iz arhiva)
Črna malina ni ista biološka vrsta kot "navadna" malina - tista, ki jo najbolj poznamo, je rubus idaeus, ta pa je rubus occidentalis in živi naravno v ZDA.
Black jewel ali Jewel black je žlahtnjen kultivar - https://www.starkbros.com/products/berry-plants/raspberry-plants/jewel-black-raspberry
Pobrane po 1 EUR v Kalii na sezonskem čiščenju.
Videti so temu primerno utrujene, vendar nič takega, da ne bi prišle k sebi.
Vzel sem jih 10, posadil 5, še eno bi obdržal za rezervne dele, ostale pa lahko grejo naprej.
Prevzem SAMO v MS.
Saj ni tako daleč... Pridete, pa greste potem še v terme in kaj pojest... Kaj sploh še ostane velikim
(In če pridete ponje, si lahko izkopljete še kakšno Autumn bliss ali dve ali deset)
Black jewel ali Jewel black je žlahtnjen kultivar - https://www.starkbros.com/products/berry-plants/raspberry-plants/jewel-black-raspberry
Pobrane po 1 EUR v Kalii na sezonskem čiščenju.
Videti so temu primerno utrujene, vendar nič takega, da ne bi prišle k sebi.
Vzel sem jih 10, posadil 5, še eno bi obdržal za rezervne dele, ostale pa lahko grejo naprej.
Prevzem SAMO v MS.
Saj ni tako daleč... Pridete, pa greste potem še v terme in kaj pojest... Kaj sploh še ostane velikim
(In če pridete ponje, si lahko izkopljete še kakšno Autumn bliss ali dve ali deset)
crtj je napisal/a: |
Saj ni tako daleč... Pridete, pa greste potem še v terme in kaj pojest... Kaj sploh še ostane velikim (In če pridete ponje, si lahko izkopljete še kakšno Autumn bliss ali dve ali deset) |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mene je pa omenjena malinca letos, v prvi letini prav razočarala. Sprva so bili plodovi še vsaj kiselkasti, kasneje pa dobesedno brez okusa.
Zemlja je še sveža in pognojena, celo jo zalivam in vseeno se ne izkazuje.
Opažam tudi, da so poganjki precej močne tendence poleganja in recimo v situaciji, ko ni mogoče "pedenanje" rastline, se bojim, da zadeva ne uide na širino po travniku. Sicer to ni problem, a vrag je zelo trnast in rotacijska kosilnica vsaj ukoreninjene dele ne more odkositi. Bosa noga pa to.
Zemlja je še sveža in pognojena, celo jo zalivam in vseeno se ne izkazuje.
Opažam tudi, da so poganjki precej močne tendence poleganja in recimo v situaciji, ko ni mogoče "pedenanje" rastline, se bojim, da zadeva ne uide na širino po travniku. Sicer to ni problem, a vrag je zelo trnast in rotacijska kosilnica vsaj ukoreninjene dele ne more odkositi. Bosa noga pa to.
-
Juglans,ne daj se. Lahko te potolažim da je drugo leto že veeliko boljše.Jaz sem z njimi zelo zadovoljna. Kisle in neugledne plodiče prvega leta, so to leto zamenjale bogato rodne in zelo okusne maline. Meni rase v šopu in mladice poganja iz korenine.Kako je pa z zahtevnostjo z zemljo bom poročala.Rase mi v vrtu.lahko poslikam če želiš