Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Elettaria cardamomum / kardamom

crtj-admin
Site Admin

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

"Pravi" ali zeleni kardamom, ki se v mesanici s crnim kardamomom / amomum subulatum uporablja v zacimbi "kardamom".
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mravlja: ti to gojiš doma?
mravlja

Si jo ogledujem in bi mi bila vsaka informacija dobrodosla. Upam, da se najde kdo s kako izkusnjo.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem idealistično upala, da bo skalilo kakšno seme iz kupljenih stročkov .... ja-pa-ja-de Laughing
Z zanosom sem tudi čakala kaljenje kupljenega semena Cardamon, Amomum subulatum .... ja-pa-ja-de Laughing

ups, sedaj vidim, da bi mogla pod oni drugi naslov pisat ... jajks
mravlja

Figula, kje si dobila semena? Tu pri nas?
figula

TVD

Odgovor Napisal/-a TVD »

mravlja je napisal/a:
Si jo ogledujem in bi mi bila vsaka informacija dobrodosla. Upam, da se najde kdo s kako izkusnjo.

Če bi vedela prej, bi lahko naročila semena iz Indije, ker pričakujem zdaj obiske. Ampak na žalost so že v Europi, tako da je prepozno. Bom se pa pozanimala, mogoče mi jih kasneje pošljejo po pošti.
mravlja

TVD, saj se ne mudi, ideja je pa zanimiva. Vsaj kaksno informacijo o gojenju ti pa sigurno lahko povedo - tudi o uporabi... so dobri z zacimbami.

Figula, se mi zdijo ti Irci kar resni... Kdaj in kako si jih pa poizkusila gojiti?
figula

Oh, 2014 me je obšla zoprna želja, da si totalno zagrenim življenje z gojenjem rastlin, ki niso krompir, čebula in fižol .... Laughing

Sicer pa ja, vsa ostala semena, pri njih kupljena, so kalila čisto OK.
Odgovori