Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Domač Dolenjski

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tole pa so velikani. Čestitam! Koliko sadik pa imaš te sorte?

Podobni pri meni rastejo pod nazivom Istra, seme sem prinesla s prve Paradajzmanije, kjer sem si zapisala to ime. Zdi se mi izredno podoben Dolenjskemu._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Kakšnih 20.
Marijav imaš ZS
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

glede na to da ste napisal da je visok cca 1.5m domnevam, da je padarižnik determinanten?
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Pozdrav. Ja Marija je podoben vendar je ko ga prerežeš malo drugačen in tudi sadiki se malo razlikujeta. Na pogled pa je res kot da gre za isto sorto.

Tinko takšnih paradižnikov pa še ne. Opora poka od debeline plodov. Hvala še enkrat za semena.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivčk je napisal/a:
...... Tinkova gromozanska rastlina z velikanskimi plodovi. Vse pohvale za tako 'grafičen' prikaz rasti in rodnosti!

tinko je napisal/a:
Glede tekmovanja za najtežji paradižnik pa tole: vsako leto je razdeljeno veliko semen od dolenjskega domačega. Le malo se je potrebno potruditi s pravilno vzgojo in konkurenca je lahko veliko večja. Jasno pa je, da pelati ne bo nikoli imel 1500gr.
Pa še ena zanimivost: danes sem prejel mail s fotografijo paradižnika na tehtnici. Paradižnik je dozorel letos v Novem mestu, tehtnica pa kaže 1612gr.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moj letošnji rekord se bo izgleda ustavil pri 1200 g, kolikor je imel plod, ki smo ga pojedli včeraj. Eden je zadostoval za solato za 4 osebe Very Happy .

Leta nazaj, bi rekla da vsaj 10 let ali več, je bil v časopisu članek o dolenjskem velikanskem paradižniku. Nekaj se mi šajna, da je bilo govora celo o dvokilogramskem plodu. Mogoče se bo še kdo spomnil tistega pisanja.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Moj je tehtal 1340 g brez zalivanja po vročini, ker smo bili na dopustu, pri sodelavcu v rastlinjaku 1400 g. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

"Kilo paradižnika prosim!"

"Je lahko kilo dvajset?" Wink

Čez to težo ga pa ne uspem spraviti. A, saj že to komaj nosi, je treba peclje posebej privezati.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Že tega bo težko pojesti! up
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Je šel kar za omake. Kožica gre že pri surovem lepo stran in tudi semen ima izredno malo. Kot nalašč zame, ker jih ne odstranjujem.
Odgovori