Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kavna usedlina

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nikomur med nami ne škodi, če kaj novega izve, sploh pa ne, če gre za materni jezik.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Se strinjam z obema, toda kar se tiče materinjega jezika, sem star in se trudim, da me demenca ne okupira , na dan rešim tri križanke in tam najdem besede, ki jih ni v slovenskem besedjaku.
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

andreja62 je napisal/a:
Dobila sem precej zoca iz nekega lokala v polivinil vreči. Na zocu se je pojavila zelenkasta plesen. Lahko to vseeno uporabim pri pripravi zemlje za sadike?

Vedi da kava ne vsebuje dusika v taksni obliki kot ga potrebujejo rastline. Ima veliko kalija in fosforja, ki je takoj dostopen, za dusik je pa treba pocakat, da svoje opravijo gljive in bakterije, crvi... Kar je od nekaj tednov do dva mesca, odvisno od aktivnosti, temperature...
Moje rastline in trata dobijo letno preko 300 kg kave, z njo delam ze vec kot pet let in rezultati so neverjetni. Je pa potrebno upostevati kar sem omenil prej. Za sadike je ne uporabljam, razen ce imam ze kaksno odlezano mesanico. Recimo za sajenje buck, moram kavo vmesat v zemljo vec kot mesec prej, sicer rastejo kot da ne bi pognojil. Ima pa zelo dolgotrajne ucinke, rastline so zdrave in lepe rasti. Pa naj v zemlji ne bo vec kot 10% kave. Raje manj.
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Hvala, da deliš znanje in izkušnje._________________Andreja
franci

Odgovor Napisal/-a franci »

Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

Pa naj bi kava odganjala polže... takole jo ponoči napadejo v moji "sušilnici"

Fedex

Odgovor Napisal/-a Fedex »

Mogoče je mišljeno, da jih odganja od rastlin, h kavi. Smile
juglans