Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Črna malina - Black jewel

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Letos smo imeli kar čudno letino malin. Smo uspeli nabrati samo v prvih rundah kasneje so jih potamanile ose, prav krvoločno, tako hudo še ne. Evil or Very Mad Prdvsem se spominjam okusa črnih in onih križanih malin takoj po napadih ose, se mi zdi, da so še tiste, ki so ostale spremenile okus na precej brezokusno, ne vem ali se rastlina na ta način brani.

So pa bile one prve zelo okusne vse. Tu je pet sort, dve rdeči, dve križani s črno in ena črna. Ki precej spominja na okus tistih bonbonov z moje mladosti Malince , teh črnih, ki so malo manjše in s tem bolj pečkate...

BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Jaz imam z njimi manjši problem.
Predvidevam, da gre za slabo opraševanje, saj so cvetovi zelo neopazni, ali pa je razlog v tem, da drugih malin nimam (imam le robida & co.), pa ni opraševalca.
Lansko leto presajene čisto na sonce (prej v polsenci), letos nekoliko bolje založene s plodovi, ki so bili bolj "kilavi", a so vsaj bili. OK - je bila pozeba letos, lani, pa vseeno.
Še kdo take izkušnje?
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Črne maline predvidoma v ponedeljek prispejo v LJ in se jih bo dalo prevzeti na Lavrici.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Black jewel x 6 prispele na Lavrico.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

So med njimi tudi moje, če se ne motim. In zdi se mi, da sem nekomu obljubila prevzem. Veš ti, komu? Embarassed Načeloma pa pred sredo popoldan ne bom mogla priti, razen, če ti prideš na torkov klepet......... Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Sem v MS, maline ti izroči podružnica Lavrica, prej se zmeniva po ZS za timing.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Velja, mi je bilo kar čudno, da bi ti že bil v Lj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

To je zaključeno.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

kako pa to malino obrezujete?
Letos sem jo kupila, pognala je dva poganjka, ki sta prerasla vezanje na 1 m in se povesila, sedaj pa poganjata korenine na tleh. Še prej sem poganjka skrajšala, vendar je nastala metla, toliko jih je naredil en poganjek. To je bila napaka - krajšanje poganjkov.
Je enorodna ali večkrat rodna malina?_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Po mojem razumevanju Jewel rodi naslednje leto (eno leto veja na novo požene, naslednje leto rodi), torej kot robide ali poletne (enkrat rodne) maline.
Odgovori