Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kompost na kubike
kravzlj, je bila to izjema ali je še na voljo?
Bi nekaj delil z vami... preverjanje kvalitete komposta namreč, nič labaratorijskega in znastvenega, bolj amaterska varianta, ki ne preveri celote, pa vseeno.
Kompost vedno najprej preverim, da si slučajno ne naredim z uvažanjem komposta več škode kot koristi.
Najlažje je to narediti v dveh lončkih, v katerega posejem semena solate ali česa drugega. En lonček vsebuje uvožen kompost, drugi pa preverjen kvaliteten kompost.
Potem spremljam rast in vidim, če je kompost dovolj kvaliteten.
Lp.
Bi nekaj delil z vami... preverjanje kvalitete komposta namreč, nič labaratorijskega in znastvenega, bolj amaterska varianta, ki ne preveri celote, pa vseeno.
Kompost vedno najprej preverim, da si slučajno ne naredim z uvažanjem komposta več škode kot koristi.
Najlažje je to narediti v dveh lončkih, v katerega posejem semena solate ali česa drugega. En lonček vsebuje uvožen kompost, drugi pa preverjen kvaliteten kompost.
Potem spremljam rast in vidim, če je kompost dovolj kvaliteten.
Lp.
Bila je izjema. Niso še imeli navadnega komposta pa sem dobil vermi, po čisto malo dražji ceni. Čez dve uri me je pa klical da imajo navadni kompost. Pa sem vzel pol pol.
Plevel nič ne raste. Blitva in solate in druge poljščine pa kot nore!
Mi je pa drug dobavitelj zemlje pripeljal japonski dresnik v visoke grede
Komaj se bambusa rešujem, mam pa dresnik _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Plevel nič ne raste. Blitva in solate in druge poljščine pa kot nore!
Mi je pa drug dobavitelj zemlje pripeljal japonski dresnik v visoke grede
Komaj se bambusa rešujem, mam pa dresnik _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Na vrhniki imate kompostarno rosa. Cena za kubik je 22e, kar pomeni da je najcenejši kompost kar se ga dobi. Samo je pa v njemu zmleto vse, tudi folija, plastika, steklo, dobiš kamenje, ni da ni. In tudi njihov kompost je prvega kakovostnega razreda. Tako da v tem primeru dobiš toliko muziko, kolikor si plačal, tako da se raje splača vzeti kje drugje malo dražje in je vsaj to-to-_________________Iščem zanimive sadne vrste...
Jaz sem nekaj vrečk po 25 litrov kupila tukaj.
http://ko-cerod.si/izdelek/kompost-1-kategorija/
Uporabila sem ga za vrt in zelenjava lepo uspeva. Vsekakor je cenejši nakup večje količine, prevoz pa si moraš uredit sam.
http://ko-cerod.si/izdelek/kompost-1-kategorija/
Uporabila sem ga za vrt in zelenjava lepo uspeva. Vsekakor je cenejši nakup večje količine, prevoz pa si moraš uredit sam.
živa je napisal/a: |
Je pri njih kdo naročil eno tono? Koliko ga je to? sploh si ne znam predstavljati. Litri (kupljene vrečke po 75 litrov npr. še) - koliko je to litrov iz tone? |
Ja en kubik je vedno en kubik, tona je pa hitro malo več če pada dež ali pa malo manj če je toplo._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Dajmar, a rabiš za cepljenje? Daj povprašaj še v temi o cepljenju. Se bojim, da tisti, ki jih kompost ne zanima, semle niti pokukali ne bodo.