Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Filtriranje pitne vode
Sem pogledal, čeprav ima dovoljenje samo mravlja. Super sistem. Mislim, da pri takh stvareh ne smeš gledati na strošek, ki je čisto nepomembna kategorija. En moj kolega se je pri meni čudil, koliko je stal moj sistem, sam pa se nikoli ne vpraša, koliko stane oprema za njegov avto, ženine joge in slično, otroški telefoni in tablice... Pa tudi takle čistilni sistem ni viden okolici.
Hvala Tonček
je tudi zate, tisti zapis je bil malo za hec
Res je kar praviš glede denarja. Je pa zanimalo juglansa, zato sem dodala še te podatke.
Plus to je informacija, da se z malo muje in iskanja po Evropi da sestaviti dober sistem za manj denarja. Pri SLO ponudbi sem na trenutke ob cenah težko dihala ....
na zdravje !
je tudi zate, tisti zapis je bil malo za hec
Res je kar praviš glede denarja. Je pa zanimalo juglansa, zato sem dodala še te podatke.
Plus to je informacija, da se z malo muje in iskanja po Evropi da sestaviti dober sistem za manj denarja. Pri SLO ponudbi sem na trenutke ob cenah težko dihala ....
na zdravje !
Figula, hvala za tole izčrpno poročilo. Opažanja na koži in občutek odžejanosti sta tista dva "placeba", ki me najbolj impresionirata. Zadnja tri leta imam težave z dlanmi. Obupno izsušena koža, sem bila pri zdravniku in ni pravega vzroka, lahko pa poskusim s kortikosteroidi. Veš da. Pripravi se na jesenskem srečanju, če te ujamem, te podrobno izprašam .
figula je napisal/a: |
krnekdo, tako tipično razmetavanje s floskulami, brez razumevanja kaj sploh je "teorija zarote" in kakšni so mehanizmi "placebo efekta". Saj razumem. Težko je. Aktivirati možgane in se razgledati. Biti general na kavču je tako udobno in ležerno Bilo bi fino, če bi res bila teorija zarote, tako pa je le čedalje pogostejši vsesplošni osnovni princip poslovanja: profit brez odgovornosti. |
V tvojem pisanju so vidni tipični vplivi placebo efekta, ter iskanja zarot tam, kjer jih ni. Kako naj potem to drugače poimenujem, da se ne boš počutila prizadetega?
P.S. Kakšnega kolega prosi, da izvedeta slepi preizkus s parimi kozarci vode iz različnih virov. Ko ne boš vedela katera voda je iz tvojega filtra (če se toliko zagoni zanj, potem zihr mora biti sprememba ane-krasna podlaga za placebo), ne boš več tako suverena pri ugotovitvah, katera bolje odžeja. Sicer bi bil dvojni slepi test še boljši, ma za prvo silo bo tudi tako ok.
Znanca, ki dela kot mikrobiolog na Zavodu za zdravstveno varstvo Koper sem vprašal, kakšna je voda pri nas na obali. Rekel mi je, da je naša voda povprečno dobra(kar ne pomeni odlična). V vseh letih, ko dela na zavodu, pa na lastne oči vidi kako padajo normativi za kvaliteto vode.
P.s.
Teorije zarote, pha....
Kako zaskrbljujoče je videt posameznike, ki še vedno slepo verjamejo v farmacijo, znanost, državne inštitucije in verjetno tudi v politike. In kako so prepričani, da so zaposleni v teh službah tam samo v naše dobro in brez kakršnegakoli interesa.
P.s.
Teorije zarote, pha....
Kako zaskrbljujoče je videt posameznike, ki še vedno slepo verjamejo v farmacijo, znanost, državne inštitucije in verjetno tudi v politike. In kako so prepričani, da so zaposleni v teh službah tam samo v naše dobro in brez kakršnegakoli interesa.
Peter je napisal/a: |
Kako zaskrbljujoče je videt posameznike, ki še vedno slepo verjamejo v farmacijo, znanost,... |
Res je. Bolje je verjeti šarlatanom in šank vedežem. Ti bodo rešili svet
P.S. Tašča je mikrobiolog ter na arsu med odgovornimi za stanje voda, sestra in partnerka sta farmacevtki, starša zdravnika, sam sem bolj v tehničnih vodah ter dokaj dobro sledim znanosti... Tako da nekako vem kakšno je stanje pri nas in po svetu.
Slepo verjetje? Nikakor. Ampak prosim ne se smešiti z nebulozami v stilu: "Ker njihov glavni cilj je, da smo nenehno bolani in nas farmacija lahko cuza ... in imamo v možganih meglo in smo preutrujeni, da bi se borili zase", ker to je samo za šank po 5 popitih pirih in nikamor drugam.
krnekdo, saj je v redu, veseli me, da ste pri vas vsi zdravi in boste takšni tudi ostali.
Zato ne razumem, zakaj si potem tako žolčen do nas ubogih nevednih, ki recimo razmišljamo, kam je šlo 2 bilijona kg v vodi dobro topnega topnega glifosata, ki je bil samo lani posut po zemlji.
Informacije se lahko podajo tudi na zelo dostopen način, brez posmehovanja in nestrpnosti, ane? Pouči nas.
Ker za šank ne zahajam, so mi ostali samo šarlatani. In sem jih vprašala: drinking water analysis
Ponudili so mi 2.770.000 akademskih člankov. Šment, kako so trčeni, ukvarjajo se z nepomembnimi stvarmi.
Zato ne razumem, zakaj si potem tako žolčen do nas ubogih nevednih, ki recimo razmišljamo, kam je šlo 2 bilijona kg v vodi dobro topnega topnega glifosata, ki je bil samo lani posut po zemlji.
Informacije se lahko podajo tudi na zelo dostopen način, brez posmehovanja in nestrpnosti, ane? Pouči nas.
Ker za šank ne zahajam, so mi ostali samo šarlatani. In sem jih vprašala: drinking water analysis
Ponudili so mi 2.770.000 akademskih člankov. Šment, kako so trčeni, ukvarjajo se z nepomembnimi stvarmi.